Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Η αιχμηρή απάντηση Τσίπρα σε Ερντογάν για Αγία Σοφιά και μουσουλμάνους της Θράκης [Βίντεο]

Όλα τα καυτά ελληνοτουρκικά ζητήματα τέθηκαν σε δημόσια αντιπαράθεση στην κοινή συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τις απαντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού να είναι ιδιαίτερα αιχμηρές. Ενδεικτική ήταν η απάντηση του για το θέμα των μουλμάνων της Θράκης και του σεβασμού των θρησκευτικών μειονοτήτων με τον Έλληνα πρωθυπουργό να θέτει εκτός των άλλων και το ζήτημα της Αγίας Σοφιάς.

Στην τοποθέτηση του Τούρκου Προέδρου για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες. Τα ζητήματα που αφορούν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, που αφορούν τους Έλληνες πολίτες δεν είναι ζητήματα διαπραγμάτευσης μεταξύ δύο κρατών».
«Εκεί θα εφαρμόσουμε την πολιτική μας, γιατί θέλουμε να την εφαρμόσουμε, και το πρόγραμμα μας το μεταρρυθμιστικό, γιατί αυτό αφορά δική μας υπόθεση και θα την υλοποιήσουμε», σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, αλλά και η ελληνική μειονότητα στην Τουρκία πρέπει να αποτελέσουν μοχλό έλξης ανάμεσα στις δύο χώρες, να μας φέρουν πιο κοντά. Η δική μας κυβέρνηση έχει ιδιαίτερη μέριμνα για τους Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες και ιδιαίτερη ευαισθησία σε κάθε είδους μειονότητα και σε θρησκευτικές».
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στον σεβασμό των ιερών χώρων με «καρφιά» για την Αγιά Σοφιά: «Εμείς ποτέ δεν σκεφτήκαμε να κάνουμε ορθόδοξες λειτουργίες σε κάποιο τζαμί, όπως συμβαίνει τελευταία με την Αγιά Σοφιά. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στις ιδιαιτερότητες κάθε θρησκείας»
 http://tvxs.gr/news/ellada/i-aixmiri-apantisi-tsipra-se-erntogan-gia-agia-sofia-kai-moysoylmanoys-tis-thrakis-binte

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου