Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

«Ανώνυμα» στελέχη του ΕΔΣΝΑ: ενεργοποίηση της Γ ΄ Φάσης και άλλα 10 με 15 χρόνια τα σκουπίδια στην Φυλή!



ΣΧΟΛΙΟ: Στο  εκτενές ρεπορτάζ της κ. Μάχης Τράτσα στο  σημερινό ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική,  μιλούν και κάποια  «ανώνυμα» στελέχη του ΕΔΣΝΑ  που η δημοσιογράφος  τα χαρακτηρίζει και ως «κακές γλώσσες στα γραφεία του Συνδέσμου» ή και ως «καλά πληροφορημένες πηγές του ΕΔΣΝΑ»,  που κάνουν εκτιμήσεις για το αδιέξοδο στην Αττική και βέβαια και για την Γ Φάση στην Φυλή.
Τα «ανώνυμα στελέχη» του ΕΔΣΝΑ  που δίνουν πληροφορίες και κάνουν εκτιμήσεις χωρίς να έχουν και την τόλμη να μιλήσουν ανοιχτά και επώνυμα , δεν είναι τίποτε άλλο από αχυράνθρωποι των εργολαβικών συμφερόντων που λυμαίνονται τον ΕΔΣΝΑ,  που έχουν ως αποστολή να "προετοιμάσουν το έδαφος" για την νέα χωματερή στην Φυλή που θα αντέξει άλλα 10 με 15 χρόνια.

Όμως το θέμα δεν είναι τι λένε και τι κάνουν οι αχυράνθρωποι των εργολαβικών συμφερόντων και οι συνεργαζόμενοι τους δημοτικοί παράγοντες στον δήμο Φυλής.
Το θέμα είναι τι κάνει η ηγεσία της περιφέρειας Αττικής που έχει και την πολιτική ευθύνη για τον ΕΔΣΝΑ και κυρίως τι κάνουν οι κάτοικοι της περιοχής .
Θα επιτρέψουν να γίνει νέα χωματερή στην Φυλή για άλλα 10 με 15 χρόνια ή θα επιβάλουν με τους αγώνες τους το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής; 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς.

Το παρακάτω απόσπασμα είναι από το σημερινό άρθρο στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ με τίτλο «Σε τεντωμένο σκοινί η διαχείριση των σκουπιδιών στην Αττική»
«Σωσίβιο» και πάλι η Φυλή !
«Η εξεύρεση νέων κατάλληλων περιοχών που α υποδεχτούν τις υποδομές για τα απορρίμματα και η ολοκλήρωση της κατασκευής τους θα πρέπει να συνδεθούν με την απόσυρση των παλιών. Πρόσφατα η παράταση του χρόνου ζωής του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Φυλής έδωσε στην περιφέρεια Αττικής ένα χρονικό περιθώριο τριών ετών (ένα έτος υπόλοιπο ζωής συν δυο χρόνια η παράταση) για την υλοποίηση του σχεδιασμού της . Αφορά την επέκταση του Β κυττάρου κατά 108 στρέμματα .
Θα είναι όμως έτοιμες οι σχεδιαζόμενες υποδομές πριν την εκπνοή της νέας προθεσμίας για την Φυλή; Ή όπως αναφέρουν στελέχη του ΕΔΣΝΑ σε τρία χρόνια θα αναγκαστεί πάλι  πολιτεία να δώσει νέα ανάσα ζωής στον ΧΥΤΑ , ενεργοποιώντας τη  Γ΄ Φάση και δίνοντας παράταση για άλλα 10 με 15 χρόνια πράγμα που απεύχονται στελέχη της Περιφέρειας; Οι κακές γλώσσες στα γραφεία του Συνδέσμου ψιθυρίζουν ότι αυτή είναι η πιο πιθανή εκδοχή , με δεδομένη τη σθεναρή αντίσταση  των Δήμων της Δυτικής Αττικής στη χωροθέτηση νέων Χώρων Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤ).
Ο σχεδιασμός για τη χρήση των λατομείων Μελετάνι και Τιτάν στην Μάνδρα μπαίνει στο συρτάρι μετά την πρόσφατη τραγωδία στην περιοχή.
Το ίδιο  και η πρόταση που αφορούσε το λατομείο Μουσαμά στο όρος Αιγάλεω , στα διοικητικά όρια του Δήμου Φυλής , μετά τις αντιδράσεις του δημάρχου Πετρούπολης . Ωστόσο , καλά πληροφορημένες πηγές του ΕΔΣΝΑ αναφέρουν ότι έτερος δήμαρχος της Δυτικής Αττικής έχει δεχτεί την πρόταση δημιουργίας ΧΥΤ σε άλλη περιοχή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου