Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Κάποιοι δεν θέλουν την επιδημιολογική έρευνα στην Φυλή ...

η μετάφραση του κειμένου έγινε από τον Νίκο Μπιζά




Από το 2013 περιμένουμε την εκτέλεση της απόφασης της επιτροπής αναφορών για την έρευνα των τοξικολογικών και επιδημιολογικών μελετών στον πληθυσμό της Φυλής. 
Από την πρώτη στιγμή που συζητήθηκε στην Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ η πρόταση για την «διεξαγωγή  της επιδημιολογικής έρευνας και   εκτίμησης των περιβαλλοντικών παραμέτρων στην ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής και την ευρύτερη περιοχή της» υπήρχαν κάποιοι τοπικοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες  στην Φυλή  που  αντέδρασαν γιατί φοβήθηκαν πως μπορεί να προκύψουν πολιτικές και προσωπικές ευθύνες.

Το Ζ κλιμάκιο του εκλεκτικού συνεδρίου που εξέτασε  την νομιμότητα της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου  για την ανάθεση της  επιδημιολογικής έρευνας και τον φάκελο με το σχέδιο σύμβασης ,  ανέβαλε την έκδοση της οριστικής πράξης και ζήτησε της συμπλήρωση του φακέλου με διάφορα στοιχεία  για επανεξέταση .
Την ερχόμενη Δευτέρα 13/11 το αρμόδιο τμήμα του εκλεκτικού συνεδρίου θα επανεξετάσει το αίτημα με τα στοιχεία που θα έχει προσκομίσει ο ΕΔΣΝΑ .
Η αμφισβήτηση της χρησιμότητας της επιδημιολογικής έρευνας από το αρμόδιο τμήμα του Ε.Σ είναι αδιανόητη και γεννά τεράστια ερωτηματικά .
Η ΟΕΔΑ Φυλής είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση στην Ελλάδα και δέχεται τα σχεδόν τα μισά από τα απορρίμματα όλης της χώρας . Δίπλα στην ΟΕΔΑ υπάρχουν κατοικημένες περιοχές με χιλιάδες κατοίκους  και  θα έπρεπε να έχει ερευνηθεί ο κίνδυνος υγειονομικών επιπτώσεων στον πληθυσμό πολλά χρόνια πριν.
Περισσότερα θα πούμε μετά την απόφαση της ερχόμενης Δευτέρας που ελπίζουμε να είναι θετική και να εγκριθεί το σχέδιο σύμβασης για την διεξαγωγή  της επιδημιολογικής έρευνας και   εκτίμησης των περιβαλλοντικών παραμέτρων στην ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής.
Ο ΕΔΣΝΑ και οι αρμόδιες ελληνικές αρχές το οφείλουν  απέναντι στους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας και της Φυλής που δικαιούνται να γνωρίζουν  τους κινδύνους που τους  περιβάλουν . 
 Θ.Ε.Μ 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου