Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την υπόθεση της αξιοποίησης των ανενεργών λατομείων – μεταλλείων (ΕΑΛΜ) για δομές διαχείρισης στερεών αποβλήτων.



Σχόλιο : Επειδή η υπόθεση της αξιοποίησης των ανενεργών λατομείων – μεταλλείων (ΕΑΛΜ)  για την εγκατάσταση δομών διαχείρισης στερεών αποβλήτων πρόκειται να συζητηθεί πολύ το επόμενο χρονικό διάστημα , δημοσιεύουμε μερικά χρήσιμα  Link  προκειμένου να ενημερωθεί όποιος ενδιαφέρεται .

Να σημειώσουμε αρχικά , πως  για να γίνουν κάποια από αυτά τα  ΕΑΛΜ  εγκαταστάσεις διαχείρισης  έχουμε   ακόμα «πολύ δρόμο».
Θα πρέπει να γίνουν οι  διαβουλεύσεις , να αντιμετωπισθούν ενδεχόμενες προσφυγές , να υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις , να γίνουν οι χωροθετήσεις, οι μελέτες ωρίμανσης , να υπάρξουν οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις , να προκηρυχτούν και να ολοκληρωθούν οι δημόσιοι  διαγωνισμοί και φυσικά να γίνουν τα κατασκευαστικά έργα των υποδομών.

Αυτές οι διαδικασίες μπορεί να χρειαστούν ακόμα και κάποια χρόνια για να ολοκληρωθούν  και την ίδια ώρα εξαντλείται  ταχύτατα και ο τελευταίος εναπομείναν χώρος στον ΧΥΤΑ Φυλής και οδηγούμαστε σε αδιέξοδο.
Για την επερχόμενη κρίση των σκουπιδιών έχουμε γράψει πολλές φορές αλλά δεν δείχνει να συγκινείται κανείς.
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ από την πρώτη στιγμή  είχε ζητήσει να εξαιρεθεί από την μελέτη το λατομείο Μουσαμά και για τον λόγο αυτό στις 26-6-2017 κατέθεσε επίσημο αίτημα στα δημοτικά συμβούλια των δήμων της περιοχής που συνοδευόταν από DVD  που περιείχε την μελέτη για τα ΕΑΛΜ .
Οι δήμοι κατά την προσφιλή τους συνήθεια μας αγνόησαν και πέταξαν την αίτηση μας στα σκουπίδια. Τώρα θα καμώνονται πως δεν γνώριζαν τίποτα και δεν είχαν ενημερωθεί.. 
Θ.Ε.Μ 
                                             ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΕΔΩ : 


Η σύμβαση με τον σύμβουλο υποστήριξης της έρευνας για τα ΕΑΛΜ υπογράφτηκε στις 14/11/2016 . 

Το ΠΕΣΔΑ εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο στις 6/12/2016 http://www.edsna.gr/index.php/j-stuff/414-2016



Οι αποφάσεις του ΕΔΣΝΑ για την παραλαβή των παραδοτέων της μελέτης και για το σχέδιο αξιοποίησης των λατομείων εδώ :
Απόφαση 342/2017 της Ε.Ε. του Ε.Δ.Σ.Ν.Α.
Απόφαση 343/2017 της Ε.Ε. του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. 

Τα 3 παραδοτέα της σύμβασης με τίτλο «Σύμβουλος Υποστήριξης του ΕΔΣΝΑ στην σύνταξη σχεδίου αποκατάστασης και αξιοποίησης των εξοφλημένων ανενεργών λατομείων – μεταλλείων (ΕΑΛΜ) Αττικής σε συνέργεια με τις προβλεπόμενες δομές διαχείρισης στερεών αποβλήτων του ΠΕΣΔΑ Αττικής».
Η αίτηση του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ προς τα δημοτικά συμβούλια των δήμων της Δ. Αθήνας – Αττικής για να συζητηθεί το θέμα του λατομείου Μουσαμά  εδώ :

 
Σχόλιο του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για την διαβούλευση.


Για  Email για ερωτήματα και περεμβάσεις προς τον ΕΔΣΝΑ εδώ : ealm.diavoulefsi@gmail.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου