Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Συγκινητική προσπάθεια των απλών ανθρώπων στην Φυλή για το μάζεμα των υπογραφών.



Συνεχίζεται η προσπάθεια για την συλλογή υπογραφών που ξεκίνησε με την  πρωτοβουλία του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Φυλής.
Μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί πάνω από 1.500 υπογραφές  και σε μερικές μέρες θα ανοίξει και η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την συλλογή και άλλων υπογραφών μέσω του διαδικτύου .
Εντυπωσιακή και συγκινητική ταυτόχρονα  είναι η προσπάθεια που γίνεται από πολλούς κατοίκους του δήμου Φυλής που με το χαρτί του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στο χέρι μαζεύουν οι ίδιοι δεκάδες υπογραφές από τις γειτονιές τους.
Οι κάτοικοι της περιοχής δείχνουν  με την στάση τους  πως είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί αυτό το «έγκλημα διαρκείας» που συντελείται εδώ και μισό αιώνα στην Φυλή και την Δυτική Αθήνα.

Οι δημοτικοί άρχοντες στην Φυλή μπορεί να κάνουν το κορόιδο για να περάσει η επέκταση στην Γ΄ Φάση στα μουγκά , αλλά οι χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν κανένα λόγο να συναινέσουν στα σχέδια του λόμπι των σκουπιδιών και των τοπικών αρχόντων.
Απαιτούν να μην υπάρξει καμιά νέα εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή όπως στο λατομείο Μουσαμά  και να απομακρυνθούν οι ρυπογόνες εγκαταστάσεις που βρίσκονται μέσα στην εγκατάσταση .
Υπογράφουν μαζικά για να κλείσει οριστικά η χωματερή της Φυλής και να μπει η ευρύτερη περιοχή σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής αποκατάστασης .
Οι κάτοικοι της Φυλής και της Δυτικής Αθήνας δείχνουν αποφασισμένοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και αυτό είναι το πιο ενθαρρυντικό σημάδι ότι κάτι πάει να αλλάξει στην περιοχή.
Θ.Ε.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου