Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

4 παρατηρήσεις για την συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο λατομείο Μουσαμά.



ü  Παρατήρηση  πρώτη: παρά τις  επιφυλάξεις  που υπάρχουν για το  περιεχόμενο που πρέπει να έχουν οι αμιγώς κομματικές συγκεντρώσεις , η κινητοποίηση της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Φυλή είχε θετικά στοιχεία.

Δείχνει πως η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τα μηνύματα από την τοπική κοινωνία που ανησυχεί μήπως υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην περιοχή με ένα νέο ΧΥΤΥ στο λατομείο Μουσαμά και αρχίζει να αντιδρά.  

ü  Παρατήρηση δεύτερη : η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ δυτικής  Αττικής και η οργάνωση μελών της Φυλής κάνουν λάθος όταν  «ζητούν την υλοποίηση των στόχων του ΠΕΣΔΑ προκειμένου να κλείσει ο ΧΥΤΑ της Φυλής» . Ο ΧΥΤΑ  Φυλής πρέπει να κλείσει χωρίς δεύτερη συζήτηση μόλις γεμίσει και το εναπομείναν κομμάτι της Β Φάσης .
Είναι απολύτως βέβαιο πως οι στόχοι του 2020 δεν θα πιαστούν ούτε κατά διάνοια.  Η μείωση του όγκου των απορριμμάτων κατά 50% κλπ,  είναι πλέον ένας αρκετά μακρινός  στόχος  και είναι επίσης βέβαιο πως  ο ΧΥΤΑ δεν αντέχει ούτε  δυο χρόνια .
 Συνεπώς είναι λάθος να θέτουμε ως προϋπόθεση την υλοποίηση των ποσοτικών στόχων του ΠΕΣΔΑ για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ. Αυτή είναι βαθιά λαθεμένη  αντίληψη  και μοιραία  οδηγεί  στην αποδοχή της επέκτασης του ΧΥΤΑ και στην Γ Φάση εφ΄ όσον δεν θα έχουν πιαστεί οι ποσοτικοί στόχοι της ανακύκλωσης.

ü  Παρατήρηση τρίτη : είναι λάθος η αντίληψη που λέει πως «αποδεχόμαστε τις αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου για την αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ γιατί είναι στα πλαίσια του ΠΕΣΔΑ που εγκρίθηκε από την πλειοψηφία» .
Πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε . Το ΠΕΣΔΑ δεν είναι κάτι σαν το κομμουνιστικό μανιφέστο  και το περιφερειακό συμβούλιο δεν  είναι κάτι σαν την κεντρική επιτροπή του κόμματος. Δεν υπάρχουν εδώ ιδεολογικά θέματα, ούτε θέματα  πειθαρχίας την γραμμή.
Η αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ στην ΟΕΔΑ Φυλής ήταν ένα μεγάλο λάθος  που δεν μπορούμε επ΄ ουδενί να το αποδεχτούμε.

ü  Παρατήρηση τέταρτη : δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η απουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ   υπ. Αττικής  από την σημερινή συγκέντρωση της τοπικής οργάνωσης .
Στις 20/9 όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του υπ. Αττικής (πλην του Αρ. Μπαλτά)  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμαρχου Κρωπίας στην ανατολική Αττική που ζητούσε  να μην γίνουν δομές διαχείρισης απορριμμάτων στην Ανατολική Αττική.
Αντίθετα στο κάλεσμα της τοπικής οργάνωσης του κόμματος τους  που ζητά να μην γίνει ΧΥΤΑ στο λατομείο του Μουσαμά δεν ανταποκρίθηκε κανείς από τους βουλευτές του υπ. Αττικής.
Δεν μπορούμε να  γνωρίζουμε αν είναι τυχαίο το γεγονός.  Η λογική λέει πως δεν είναι τυχαίο γιατί δεν μπορεί να είχαν όλοι μαζί ανειλημμένες υποχρεώσεις .Ακόμα  και αν είχαν όμως , λογικά  θα φρόντιζαν να στείλουν καμιά δήλωση συμπαράστασης.
  Ελπίζουμε πάντως  οι βουλευτές  να μην  θεωρούν την Φυλή ως «τελειωμένη υπόθεση». . 

Θ.Ε.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου