Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Χωματερή, κινήματα και η στάση των πολιτών. της Ρούλας Φώτου.



Βρέθηκα χθες βράδυ με παρέα, στην πλατεία της περιοχής που ζω,  στο γνωστό στέκι που συχνάζω…
Δεν πρόλαβα να κάτσω και πραγματικά μου έκανε εντύπωση, πως παντού το  μόνο θέμα συζήτησης που έπαιζε ήταν η προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Αττικής- Δήμου Φυλής, για την «Ανάδειξη Πολιτιστικής Κληρονομιάς», που αντιστοιχεί στο υπέρογκο ποσό 1.790.000ευρώ.                                                                           Άνθρωποι εξοργισμένοι   και αγανακτισμένοι που προσπαθούν να καταλάβουν τι κρύβεται πίσω από αυτές τις συνεχείς προκλητικές  ‘’προσφορές’’ της Περιφέρειας προς το δήμο Φυλής, όταν ο μόνος λόγος ο οποίος έχει εκλεγεί η κα Δούρου είναι αυτός του κλεισίματος της χωματερής.
Κι ενώ η ώρα περνούσε και το ευωδιαστό αεράκι της χωματερής έφτανε και μέσα στο κέντρο της πόλης αρχίσανε τα δήθεν χαριτωμένα αστειάκια από τις γύρω παρέες («αναπνεύστε τον καθαρό αέρα που μόνο εμείς έχουμε», «εδώ στα Λιόσια αλλάζεις πνευμόνια» ενώ από τους φίλους εκτός περιοχής «πως αντέχετε αυτή τη κατάσταση», «πως μπορείτε να το συνηθίσετε αυτό;;» και άλλα τέτοια τραγικά).

      Ειλικρινά γνωρίζω καλά και κατανοώ ότι όλοι αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα στη καθημερινότητά μας , όμως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αφού αντιλαμβανόμαστε τι παιχνίδι παίζεται σε βάρος μας, γιατί δεν αντιδράμε . Γιατί μένουμε σε ότι σχεδιάζουν εις βάρους μας αμέτοχοι δείχνοντας αδιαφορία . Γιατί περιμένουμε να γίνει η κατάσταση μη αναστρέψιμη και να μη μπορούμε να σώσουμε τίποτα. Ήδη έχουμε αργήσει…
      Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά λοιπόν που άκουσα, συζήτησα και «πήρα» μαζί μου φεύγοντας χτες από την πλατεία, σήμερα το πρωί διαβάζω και για τη συγκέντρωση που θα κάνει η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής, Αγ, Αναργύρων – Καματερού στις 16 Ιούνη για το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών …  Και αναρωτιέμαι τώρα και προβληματίζομαι:  Η συγκέντρωση απευθύνεται μόνο σε όσους είναι από το χώρο της Λαϊκής Συσπείρωσης ή μπορούν να συμμετάσχουν και οι υπόλοιποι πολίτες;;;; Γιατί αν ακολουθήσουμε το δικό σας παράδειγμα κύριοι της Λαϊκής Συσπείρωσης που δεν συμμετέχετε σε καμία συζήτηση , συγκέντρωση  αντίστοιχη , (δεν ξέρω γιατί …ίσως θεωρείτε ότι είστε κάτι ιδιαίτερο και μοναδικό εσείς και δεν μπορείτε ούτε καν να συζητήσετε με άτομα που δεν ανήκουν στο χώρο σας) ΤΟΤΕ ,  δεν πρέπει να πατήσει κανένας, να κάτσετε να τα πείτε μόνοι σας, να τα ακούσετε μόνοι σας και να βγάλετε μετά τις ανακοινώσεις σας ώστε να έχετε καθαρή τη συνείδησή σας ότι κάνατε αυτό που έπρεπε….
Και δεν το λέω έτσι τυχαία αυτό, αλλά επειδή πρόσφατα , στα πλαίσια της συζήτησης που θα έκανε το Δυτικό Μέτωπο, ζήτησα συνάντηση τόσο με το Σωματείο των Εργαζομένων όσο και με τον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης  κύριο Τσιουμπρή.  Με το Σωματείο των Εργαζομένων έγινε η συζήτηση, συμφώνησαν μάλιστα ότι κάθε ενέργεια για το κλείσιμο της χωματερής πρέπει να στηρίζεται από όλους όμως την ημέρα της συγκέντρωσης  υπήρξε πλήρη απουσία έστω και ενός εκπροσώπου τους.
Από την άλλη μεριά ο κύριος Τσιουμπρής ενώ αρχικά δέχτηκε να μιλήσουμε, πολύ ευγενικά με ενημέρωσε ότι δεν θα γίνει το προγραμματισμένο ραντεβού μας λόγω απουσίας του και φυσικά… ούτε στη συγκέντρωση παρευρέθηκε… Δεν ξέρω τι είναι αυτό που κάνει τον κύριο Τσιουμπρή να πιστεύει ότι μόνος του μπορεί να δώσει λύση σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα..
      Αυτό που θέλω εγώ να πω σε αυτό εδώ το σημείο ως κάτοικος απλός της περιοχής,  ως μάνα που νιώθω ευθύνη απέναντι στο παιδί μου και παιδαγωγός που μου εμπιστεύεστε τα παιδιά σας, ως  άτομο που έχει επιλέξει να δρα μέσα από ομάδες και κινήματα και όχι κομματικές παρατάξεις είναι πως πρέπει όλοι να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης, τα αδιέξοδα στα  οποία οδηγούμαστε, τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία η δική μας και των παιδιών μας.
Ας μην περιμένουμε να … ‘’πάρουμε τα όπλα’’ όπως κάποιο πρόσφατα μου είπαν ή ‘’να χυθεί αίμα’’ και ‘’να γίνει πόλεμος’’ αν θα γίνει επέκταση στη Γ Φάση, αν θα χρησιμοποιηθεί το λατομείο του Μουσαμά ‘’ ή  αν θα γίνουν εργοστάσια καύσης , σενάριο που θα παίξει πολύ το επόμενο διάστημα …(θέλω να δω τότε τι θα λένε ορισμένοι που μάζευαν υπογραφές για την αποφυγή των εργοστασίων καύσης και τώρα … απλά σιωπούν)
      Ας ενεργοποιηθούμε φίλοι μου, ας ενημερωθούμε τουλάχιστον για το τι συμβαίνει , ας είμαστε σε εγρήγορση  και ας αφήσουμε τις όποιες δικαιολογίες και προφάσεις για να παραμένουμε στην απραξία και την αδιαφορία  τελικά.
      Ας θυμηθούμε ότι ο λόγος της αποτυχίας των προηγούμενων κινημάτων ήταν η διάσπαση και η επιρροή κάποιων από κομματικές παρατάξεις. Ας μη κάνουμε το ίδιο ΛΑΘΟΣ. Σε ένα υγιές κίνημα με συγκεκριμένο στόχο , χωράνε όλοι όσοι έχουν τον  στόχο αυτό.
     Εγώ προσωπικά συμμετέχω στον αγώνα για το οριστικό κλείσιμο της χωματερής ως Ρούλα Φώτου , ως κάτοικος της περιοχής , με συνείδηση της ευθύνης που έχω να αγωνιστώ ενάντια  στο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στη περιοχή που ζω. Είμαι μέλος της Ομάδας Δράσης και Πολιτισμού «Τέχνης … ΔΡΩμενα» και συμμετέχω ενεργά στο κίνημα ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

Και λόγω αυτής της ευθύνης αλλά και της αγωνίας μου για την άσχημη κατάσταση που βιώνουμε  κύριοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα παρευρεθώ στη συγκέντρωσή σας να σας ακούσω και …μήπως καταλάβω τον λόγο της «απομόνωσής» σας.
      Κλείνοντας  θέλω   να πω σε όλους όσους θα διαβάσουν αυτό το κείμενο, που γράφτηκε με αισθήματα απογοήτευσης, αγανάκτησης, αγωνίας  αλλά και θλίψης να ξεπεράσουν τις καχυποψίες τους και να συμμετέχουν ενεργά πια , σε όποια κίνηση γίνεται για το θέμα της χωματερής, με ανοιχτά τα μάτια, τα αυτιά και τα μυαλά.
 Αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας σίγουρα θα κερδίσουμε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου