Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ενημέρωση των πολιτών και το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.




Έγινε με επιτυχία η ανοιχτή συγκέντρωση- συζήτηση του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΏΠΟΥ στο αμφιθέατρο «βορεινό» στην Ζωφριά.
Την συγκέντρωση άνοιξαν  τα μέλη της Γραμματείας του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Νίκος  Σακούτης και Τάσος Κεφάλας που ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους για τις εξελίξεις  που υπάρχουν με  την εφαρμογή του Εθνικού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων και με την υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ Αττικής.

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα ο κίνδυνος η Αττική να βιώσει μια μεγάλη κρίση σκουπιδιών εφ όσων ο ΧΥΤΑ της Φυλής κλείνει «θεωρητικά» σε δύο χρόνια , αλλά δεν έχει γίνει ακόμα τίποτε για την κατασκευή νέων χώρων ταφής στην Αττική .
Οι ομιλητές ενημέρωσαν και για τις εξελίξεις που αφορούν την εγκατάσταση της Φυλής και ειδικότερα για την μελέτη για τα ανενεργά λατομεία και το λατομείο του Μουσαμά , την επέκταση της Β Φάσης , την αδειοδότηση της WATT , τον κίνδυνο επέκτασης στην Γ Φάση και τις κινήσεις του δημάρχου Φυλής σχετικά με την «ανάπλαση» τύπου HIRIGIA.
Ακολούθησε πλούσιος διάλογος από εκπροσώπους τοπικών συλλόγων  και πολιτών που αφορούσε τις δραματικές εξελίξεις στην υπόθεση της χωματερής , τις ευθύνες τις περιφερειακής αρχής και του δήμου Φυλής .
Την συζήτηση απασχόλησε ο καλύτερος συντονισμός των δράσεων για το κλείσιμο της χωματερής και η όσο το δυνατόν  καλύτερη ενημέρωση των δημοτών με ανοιχτές συγκεντρώσεις και συζητήσεις  σε όλες τις γειτονιές των Λιοσίων και της Φυλής καθώς και στους άλλους δήμους της δυτικής Αθήνας- Αττικής.
Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Φυλής Κώστα Λουμιώτης και Γιώργος Αβράμης , πρόεδροι και Δ.Σ τοπικών συλλόγων , δημοσιογράφοι τοπικών εφημερίδων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ .
30/5/17
ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου