Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Περιφέρεια Αττικής : 1.790.000 για τον Θρησκευτικό τουρισμό στην Φυλή .

ΣΧΟΛΙΟ : σχόλια κάνουμε όταν δεν έχουμε νεύρα. Μόλις μας περάσουν λοιπόν..

Προγραμματική Σύμβαση υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου «Ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς στον Δήμο Φυλής», προϋπολογισμού 1.790.000 ευρώ με ΦΠΑ, που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας.

 Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής τονίζεται ότι, στο επίκεντρο του έργου είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Φυλής, και ειδικότερα, εκκλησιών και μοναστηριών με στόχο την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού. Οι παρεμβάσεις αφορούν την περιοχή γύρω από εκκλησίες του οικισμού Χασιάς και συγκεκριμένα, τις εκκλησίες: Αγ. Νικόλαου, Αγ. Γεωργίου, Αγ. Κυριακής, Αγ. Νικολάου (Ο Νεομάρτυρας), Αγ. Άννας και Αγ. Πέτρου, καθώς και τα μοναστήρια που βρίσκονται εκτός οικισμού Χασιάς: Ι. Μ. Κλειστών, Ι. Μ. Κυπριανού και Ι. Μ. Ντάρδιζας.
Θα πραγματοποιηθούν εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου γύρω από τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, τη διαμόρφωση χώρων στάθμευσης, τον εξωραϊσμό μονοπατιών και δρόμων που τα συνδέουν, τον ηλεκτροφωτισμό της περιοχής καθώς και τη σήμανση της περιοχής προς τα μοναστήρια.
Τέλος, το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Φυλής και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου