Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Για την δικαίωση που δεν θα θέλαμε.



Σκέψεις με αφορμή την ανοιχτή συζήτηση του δυτικού μετώπου στις 29-5. 



«Εθελοτυφλούν όσοι δεν βλέπουν χώρους ταφής» έλεγε ο κ. Σταύρος Ιατρού (εντεταλμένος σύμβουλος για το ΠΕΣΔΑ)  στην εφημερίδα των συντακτών στις 7-10-2015 !
 Όταν εμείς λέγαμε πως το σχέδιο χαρακτηρίζεται  από γενικολογία και αοριστολογία και πως κακώς δεν  προσδιορίζονται  ο αριθμός, η περιοχή κάλυψης, η  δυναμικότητα και χωροθέτηση νέων Χώρων Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤ) μας έλεγαν πως  το σχέδιο είναι σαφές και πως δεν ξέρουμε τι μας γίνεται.
Τα ίδια ακούγαμε και για τις μονάδες επεξεργασίας (ΜΕΑ ). "Είναι σαφώς προσδιορισμένες  οι δυναμικότητες και οι περιφερειακές  ενότητες που θα γίνουν οι νέες ΜΕΑ" μας έλεγαν . Μόνο όσοι δεν θέλουν δεν τα βλέπουν !

Προσωπικά από τους πρώτους μήνες του 2015 επέμενα πως πρέπει εγκαταλειφθεί η λογικής της «δημιουργικής ασάφειας»  στο ΠΕΣΔΑ γιατί θα μας οδηγήσει  σε μεγάλα αδιέξοδα και στο τέλος θα μείνουμε πάλι μόνο με το ΕΜΑΚ και με νέες επεκτάσεις στην Φυλή.
Σήμερα έχουμε Μάιο του 2017 και συζητάμε για νέα επέκταση στην Φυλή προκειμένου να αντέξει ως το Φθινόπωρο του 2019 !
Καμιά κουβέντα για τους νέους χώρους ταφής που «εθελοτυφλούσαμε» εμείς και δεν τους βλέπαμε.  Καμιά κουβέντα και  για τις νέες μονάδες επεξεργασίας στην νοτιοανατολική Αττική και στον κεντρικό τομέα.  
Τι ακριβώς κάνουμε τώρα;
Πιέζουμε προκειμένου να γίνουν άμεσα οι νέοι χώροι τελικής διάθεσης προκειμένου να κλείσει η Φυλή; Αντιδρούμε στην αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ; Ζητάμε να μην αδειοδοτηθεί η WATT για να κάνει και νέο εργοστάσιο στην Φυλή;
Κάνουμε κάτι ή καθόμαστε στα γραφεία και τα σπίτια μας εξουσιοδοτώντας την περιφερειακή αρχή και τους τοπικούς παράγοντες να λύσουν το πρόβλημα ;
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Το δυτικό μέτωπο κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για το ΠΕΣΔΑ , έκανε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, κατέθεσε φακέλους και υπομνήματα σε κάθε αρμόδια αρχή, πήγε το θέμα στον πρόεδρο της βουλής , έκανε παρεμβάσεις στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής.
Αποκαλύψαμε τι συμβαίνει με την WATT, με την φωτιά στου Λαζόπουλου, με την σκανδαλώδη λειτουργία του ΕΜΑΚ, με τα νοσοκομειακά απόβλητα , με την επέκταση της Β Φάσης και δείξαμε τα όρια της Γ Φάσης.
Πήγαμε στους επιθεωρητές περιβάλλοντος για την δυσοσμία και τις φωτιές , αποκαλύψαμε την φούσκα της HYRIGIA.
Ζητήσαμε να σταματήσει η απαράδεκτη αθλιότητα  των αντισταθμιστικών για την χωματερή.
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ προειδοποίησε για την απειλή της κρίσης των σκουπιδιών και την προοπτική της επέκτασης στην Γ Φάση.
Κάναμε πράγματα που ξεπερνούσαν τις δυνάμεις μας.
Θα συνεχίσουμε;
Κακά τα ψέματα . Αν το κίνημα δεν μαζικοποιηθεί η κόπωση των ανθρώπων που τραβάνε το κουπί θα είναι μοιραία.
Όσο λιγότεροι ασχολούνται τόσο ευκολότερα στοχοποιούνται από τα τοπικά κυκλώματα και τα τσιράκια τους που βλέπουν την χωματερή σαν την κότα με τα χρυσά αβγά.
Πάντα υπάρχουν και οι πρόθυμοι συμπαραστάτες (κάτι σουπερ ντούπερ αριστεροί του καναπέ ) που η μόνη τους έννοια είναι πως να διαβάλουν συγκεκριμένους  ανθρώπους  του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.
Σήμερα  το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ αποτελεί το μοναδικό εμπόδιο στα σχέδια αυτών που θέλουν την διαιώνιση του συγκεντρωτικού μοντέλου με βάση την Φυλή.
Αν δεν δυναμώσουμε δεν θα αντέξουμε. Και αν δεν αντέξουμε , το 2019 η χωματερή θα είναι στην Γ Φάση και η αποκεντρωμένη διαχείριση θα γίνει θλιβερό ανέκδοτο .

Θωμάς του Εμμανουήλ  Μπιζάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου