Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΑΣΚ -ΟΤΑ αγωνιζόμαστε για δημόσιο - δωρεάν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα των παιδικών σταθμών .

ΔΕΛΤΙΟ - ΤΥΠΟΥ 


Αναστάτωση και ανησυχία προκαλεί, στους εργαζόμενους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και στους γονείς, η εξαγγελία της κυβέρνησης και του Υπουργού Παιδείας για την υποχρεωτική διετή προσχολική εκπαίδευση.
Σήμερα στην Χώρα μας τα παιδιά ηλικίας 4 ετών γράφονται σε παιδικούς σταθμούς ή σε νηπιαγωγεία και τα παιδία ηλικίας 5 ετών υποχρεωτικά σε νηπιαγωγεία.

Για την κάλυψη της δυνατότητας εγγραφής των προνηπίων στους παιδικούς σταθμούς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει δημιουργήσει τη δομή των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών απορροφώντας κάθε χρόνο ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 70.000.000 ευρώ. Απασχολεί 1500 εργαζόμενους επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό (Νηπιαγωγούς, Παιδαγωγούς, Μαγείρους, Τραπεζοκόμους, Προσωπικό Καθαριότητας κ.λ.π.) με ανανεωμένες συμβάσεις μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ και προσφέρει σύγχρονη προσχολική αγωγή, εκπαίδευση, σίτιση και ανάπαυση σε καθημερινή λειτουργία από 07.00 π.μ. μέχρι 16.00 μ.μ. έντεκα μήνες τον χρόνο σε όλους του Δημότες εργαζόμενους ή άνεργους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Η εξαγγελλόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση χωρίς να προηγηθεί κοινωνικός διάλογος δημιουργεί αναπάντητα ερωτήματα
·         Πως θα γίνει η πρόσληψη 2000 νηπιαγωγών που χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες των 45.000 περίπου προνηπίων που θα μεταφερθούν;
·         Πως και με ποια χρήματα θα καλυφθεί η κατασκευή 2.000 νέων αιθουσών διδασκαλίας που θα χρειαστούν;
·         Πως θα προσαρμοσθούν οι εργαζόμενοι γονείς στο νέο ωράριο των Νηπιαγωγείων που κλείνουν 15 Ιουνίου και ανοίγουν 10 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο ;
·         Πως θα καλυφθεί η δωρεάν σίτιση και η ανάπαυση των προνηπίων αφού οι σχολικές μονάδες δεν έχουν τέτοια δυνατότητα;
·         Ποιο θα είναι το αντικείμενο εργασίας χιλιάδων παιδαγωγών προσχολικής ηλικίας, αποφοίτων ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης, αφού ουσιαστικά αφαιρείται η προσχολική αγωγή από τους παιδικούς σταθμούς;  
Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση πρέπει να στοχεύει, εκτός των άλλων, στην ενοποίηση της προσχολικής αγωγής (Παιδικοί Σταθμοί – Νηπιαγωγεία)  με προγράμματα σχεδιασμένα με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας τονίζοντας το εκπαιδευτικό τους έργο και ενιαία εκπαίδευση των παιδαγωγών προσχολικής ΑΕΙ – ΑΤΕΙ.
Αγωνιζόμαστε για το δημόσιο - δωρεάν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα των παιδικών σταθμών για μόνιμο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό και για την διασφάλιση της ποιότητας της προσχολικής αγωγής προς το παιδί και την οικογένεια .

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην στάση εργασίας την Πέμπτη 11-5-2017 από 7.00 π.μ. μέχρι 12.00 μ.μ. και στην προσυγκέντρωση στις 9.00 π.μ. στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Καρόλου 24 Αθήνα.


9-5-2017
Γραμματεία ΑΣΚ-ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου