Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Το λατομείο του Μουσαμά δεν μπορεί να δεχτεί δομές διαχείρισης αποβλήτων



Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν γνωρίζουμε το πόρισμα της μελέτης για τα ανενεργά λατομεία- μεταλλεία  στα οποία θα μπορούν να γίνουν εγκαταστάσεις διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Όμως θα πρέπει να θεωρείται  σίγουρο  πως στην μελέτη αυτή περιλαμβάνονται και οι χώροι που είχαν κριθεί κατάλληλοι για εγκαταστάσεις τελικής διάθεσης με τον ν.3164/03.
Επειδή σε αυτούς τους χώρους  περιλαμβανόταν τότε και το λατομείο του Μουσαμά είναι χρήσιμο να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.
Το λατομείο αυτό βρίσκεται στα διοικητικά όρια του δήμου Φυλής στην περιοχή της Ζωφριάς και γειτνιάζει με κατοικημένες  περιοχές της  Πετρούπολης και του Καματερού.
Μια ενδεχόμενη αξιοποίηση του λατομείου του Μουσαμά  για εγκατάσταση διαχείρισης αποβλήτων θα επιβάρυνε πολύ σοβαρά όλη την  περιοχή αυτή που φιλοξενεί εκτός του ΧΥΤΑ  της Φυλής και δεκάδες άλλες μικρές και μεγάλες εγκαταστάσεις διαχείρισης σκουπιδιών.
Συνεπώς το λατομείο του Μουσαμά δεν μπορεί να δεχτεί εγκαταστάσεις διαχείρισης σκουπιδιών  και (αν υπάρχει) θα πρέπει να εξαιρεθεί από τους προτεινόμενους χώρους.

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου