Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Φαιδρότητες με τα σκουπίδια και την ανακύκλωση.



Ξεπερνά τα όρια της φαιδρότητας η συζήτηση για την αύξηση του όγκου των απορριμμάτων.
Κάποιοι που τώρα εγκαλούν την Δούρου γιατί δεν τα κατάφερε να «υλοποιήσει το πρόγραμμά της για την ανακύκλωση»,  το μακρινό 2015 δεν ήθελαν ούτε να   ακούσουν για τα τοπικά σχέδια διαχείρισης και την διαλογή στην πηγή.
 Αυτοί τότε ήθελαν μεγάλες μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων για να κάνουν τάχα ότι είναι ανίκανοι να κάνουν οι  δήμαρχοι . Δηλαδή ήθελαν να κάνουν «ανακύκλωση» τύπου ΕΜΑΚ (πακετάρουμε τα σκουπίδια και μετά τα θάβουμε).
Τώρα με αφορμή την αύξηση του όγκου κατά 50.000 τόνους,  λένε πως φταίει η Δούρου γιατί δεν έκανε ανακύκλωση το 2016!
Κατηγορούν τώρα την Δούρου γιατί δεν έκανε η ίδια  τις υποδομές και τα προγράμματα των δήμων της Αττικής ,  αυτοί που ήταν ενάντια στην αποκεντρωμένη διαχείριση και στον ενεργό ρόλο των δήμων.

Είναι τόσο υποκριτές που δεν λένε ούτε μια κουβέντα για τις αυτονόητες ευθύνες των δημάρχων  που δεν  κάνουν απολύτως τίποτα για να  μειώσουν τους όγκους των σκουπιδιών.   
 Δεν μιλούν  καθόλου  για τους δημάρχους που είχαν μεγάλες αυξήσεις σκουπιδιών  στους δήμους τους π.χ  Πατούλης και Παππούς γιατί τυχαίνει αυτοί οι δήμαρχοι να είναι νεοδημοκράτες. Δεν μιλούν ούτε για τους δημάρχους που είχαν «περίεργη» μείωση του όγκου επειδή πετάνε παράνομα σκουπίδια σε ανενεργά λατομεία γιατί και αυτοί   οι δήμαρχοι αυτοί είναι γαλάζιας απόχρωσης .
Εμείς έχουμε μιλήσει  ανοιχτά για τις ευθύνες του ΕΔΣΝΑ που ουσιαστικά έμεινε μόνο στην αποστολή του οδηγού για τα τοπικά σχέδια χωρίς να στήσει ένα σοβαρό μηχανισμό υποστήριξης , αλλά και για τις τεράστιες ευθύνες των δήμων που έχουν βολευτεί με το να μαζεύουν τα σκουπίδια και να τα πετάνε στην Φυλή. σ.σ (είναι σαφές ότι δεν μιλώ εδώ για την γνωστή κριτική μας στο ΠΕΣΔΑ).
Το αδιανόητο είναι,  που την «περίεργη»  αύξηση των σκουπιδιών δεν την σχολιάζει ούτε ο ΕΔΣΝΑ! Λες και δεν τρέχει τίποτα!
Ο ΕΔΣΝΑ οφείλει να γνωρίζει από πού προκύπτουν οι μεγάλες αυξομειώσεις του όγκου των σκουπιδιών  από διάφορους δήμους και να μιλήσει δημόσια για αυτό το θέμα.
Ο δήμος Φυλής για παράδειγμα δεν είναι δυνατόν να βρήκε σε ένα χρόνο 10.000 τόνους επιπλέων οικιακών απορριμμάτων. Εδώ το πράγμα βρωμάει από μακριά πως έγινε μεταφορά «μη οικιακών» απορριμμάτων με οχήματα του δήμου..
Τα δρομολόγια των οχημάτων είναι καταγεγραμμένα ένα προς ένα. Υπάρχει κανείς λόγος που μένει ασχολίαστη αυτή η ιστορία;

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου