Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Καταστρέψτε το πάρκο Τρίτση ! Σενάριο: Νέα Δημοκρατία, Σκηνοθεσία: Πατούλης . Πρωταγωνιστούν : άστα να πάνε στον διάολο.



Η λύση της χρηματοδότησης του  νέου φορέα διαχείρισης του πάρκου Τρίτση με ένα πολύ μικρό  μέρος των ΚΑΠ των δήμων της Αττικής, ήταν η μοναδική λύση που θα μπορούσε  να σώσει το πάρκο (που ήταν  σε μια κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης)   και να εξασφαλίσει την σταθερή χρηματοδότηση του νέου φορέα διαχείρισης κάτι πού είναι ζητούμενο από την δεκαετία του 90 ως σήμερα.
Ούτε ο κρατικός προϋπολογισμός ήταν εφικτή λύση (λόγω της επιτροπείας) , ούτε οι ιδιωτικές επενδύσεις , ούτε και οι ελεημοσύνες που αποφάσιζαν κατά καιρούς διάφοροι υπουργοί προκειμένου να αντιμετωπισθούν ορισμένα χρέη και κάποιες πρόσκαιρες ανάγκες.
Αν δικαιωθεί λοιπόν  η προσφυγή της ΚΕΔΕ στο ΣτΕ κατά της απόφασης της κυβέρνησης για την χρηματοδότηση του πάρκου μέσω των ΚΑΠ , θα ακυρωθεί η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται  από τον νέο φορέα για την διάσωση  του πάρκου .
Η αντίδραση  της ΚΕΔΕ είναι  σενάριο της Νέας Δημοκρατίας και σκηνοθεσία του κ. Πατούλη.

Η Ν.Δ θέλει μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση με κάθε τρόπο και σε κάθε επίπεδο και ο κ. Πατούλης θέλει  να βρεθεί  στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης,  για να ωφεληθεί πολιτικά και  για να καλύψει δικές του διαχειριστικές αμαρτίες στον δήμο Αμαρουσίου.
Ο κ. Πατούλης εκμεταλλεύτηκε ένα ιδιότυπο συντεχνιασμό (δεν βρίσκω πιο επιεική χαρακτηρισμό) που διακρίνει δυστυχώς  μερικούς δημάρχους που ανήκουν στην  αριστερά και στον προοδευτικό χώρο και εξασφάλισε μια ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ  της ΚΕΔΕ,  με το γελοίο επιχείρημα πως η ΚΕΔΕ δεν είχε ενημερωθεί αρμοδίως.
Το έχω ξαναπεί. Την ίδια ημέρα που πάρθηκε αυτή η απαράδεκτη απόφαση στο Δ.Σ της ΚΕΔΕ , οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς στην δυτική  Αθήνα θα έπρεπε να καταγγείλουν την απόφαση και να οργανώσουν μαχητικές  διαδηλώσεις στα γραφεία της ΚΕΔΕ.
Και όμως. Ένα μήνα σχεδόν μετά την απόφαση της ΚΕΔΕ, τα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ (τμήματα  αυτοδιοίκησης και περιβάλλοντος) αλλά και νομαρχιακές επιτροπές δεν αξιώθηκαν να βγάλουν έστω μια ανακοίνωση – καταγγελία για την αυτήν την κατάπτυστη απόφαση .
Ο προφανής λόγος της κωλυσιεργίας είναι για να μην εκτεθούν οι δήμαρχοι που υπερψήφισαν την πρόταση του κ. Πατούλη στο Δ.Σ της ΚΕΔΕ.
Αναρωτιέμαι . Δε καταλαβαίνουν οι σύντροφοι πως στην προσπάθεια τους να μην εκθέσουν 2-3 δημάρχους εκθέτουν με τον χειρότερο τρόπο ολόκληρο τον πολιτικό χώρο;
Εκθέτουν τον αρμόδιο υπουργό τον Πάνο τον Σκουρλέτη που είχε την πολιτική πρωτοβουλία,  εκθέτουν την κυβέρνηση, εκθέτουν τους ανθρώπους του νέου φορέα, εκθέτουν τα αυτοδιοικητικά σχήματα της ριζοσπαστικής αριστεράς στην δυτική Αθήνα , εκθέτουν τα εκατοντάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν ενεργά την προσπάθεια για την διάσωση του πάρκου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από  εκεί που είχε το πάνω χέρι στο ζήτημα του πάρκου (γιατί ήταν ο μόνος χώρος που ασχολήθηκε σοβαρά και βρήκε λύσεις) τώρα βρίσκεται σε δύσκολη θέση χωρίς να υπάρχει κανένας πραγματικός λόγος.
Η απόφαση της ΚΕΔΕ πρέπει να καταγγελθεί με τον πιο σκληρό τρόπο και χωρίς να μασάμε τα λόγια μας.
Αλλά ας είμαστε και συνεννοημένοι. Με δελτία τύπου και με καθυστερημένες ανακοινώσεις δεν ιδρώνει το αυτί του Πατούλη και του ΣτΕ.
Χρειάζεται χωρίς άλλη καθυστέρηση  αγωνιστική απάντηση στην  πρόκληση της ΚΕΔΕ.
Αν χαθεί τώρα αυτή η ευκαιρία, η ευθύνη δεν θα είναι μόνο του Πατούλη. Θα είναι και δική μας.

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου