Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Χαίρε Τάσο ! Ο Τάσος Λύτρας μιλά για την απόπειρα καταστροφής και κλοπής περιουσίας του «Πάρκου Τρίτσης»


Μετά το δελτίο τύπου του δήμου Ιλίου, που δόθηκε στην δημοσιότητα, και ανέφερε ότι ο δήμος Ιλίου έκανε προληπτική συντήρηση της αντλίας γεώτρησης στο πάρκο Τρίτση,
ερωτήθηκε σχετικά ο Γενικός Διευθυντής του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Τρίτσης Τάσος Λύτρας. Στην συνέντευξή του, αναλύει λεπτομερώς, όλο το ιστορικό της υπόθεσης με την γεώτρηση και την αντλία που προσπάθησε να αφαιρέσει ο Δήμος Ιλίου, για το πως έφτασαν στο Αστυνομικό τμήμα και πως η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Τάσος Λύτρας : Την 10/4/2017 ημέρα Δευτέρα, περίπου στις 10.30 το πρωί, με ειδοποίησαν επισκέπτες του «Πάρκου Τρίτης», ότι μέσα στο πάρκο βρίσκονται δύο φορτηγά αυτοκίνητα το ένα γερανοφόρο και αποξηλώνουν μία από τις γεωτρήσεις μας η οποία τροφοδοτεί με νερό την τέταρτη και μεγαλύτερη λίμνη του Πάρκου.
Η συγκεκριμένη αντλία είχε ελεγχθεί πριν λίγες ημέρες, λειτουργούσε και διατηρούνταν ο πλήρης εξοπλισμός της. Μόλις έφτασα στο σημείο, πολύ κοντά στην 4 η και μεγαλύτερη λίμνη του πάρκου, βρήκα δυο φορτηγά αυτοκίνητα, το ένα ιδιωτικό γερανοφόρο  και το άλλο του Δήμου Ιλίου, το οποίο είχε πάνω στην καρότσα του διάφορα μηχανήματα, γεννήτριες κοπτικά εργαλεία και άλλα.


Το λουκέτο της γεώτρησης ήταν σπασμένο και πεταμένο στο χώμα, το κουβούκλιο επίσης σπασμένο και πεταμένο, το ίδιο και το πίλερ με τον ηλεκτρικό πίνακα για την λειτουργία της γεώτρησης, ο σωλήνας που παροχέτευε νερό στην λίμνη ήταν κομμένος, το ίδιο και το καλώδιο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Το γερανοφόρο όχημα εκείνη την ώρα, ανέσυρε έναν – έναν τους εσωτερικούς σωλήνες της γεώτρησης και τους αποσύνδεε. Το σύστημα των εσωτερικών σωληνώσεων της γεώτρησης, βάθους άνω των 150 μέτρων, αποτελείται από σωλήνες μήκους 3 περίπου μέτρων ο καθένας. Την ώρα που γινόταν η αποξήλωση, είχαν ήδη αποσυνδεθεί και φορτωθεί στο αυτοκίνητο αυτό, περίπου 15 σωλήνες συνολικού μήκους 45 περίπου μέτρων, οι οποίοι στη συνέχεια αφαιρέθηκαν.

Αφού έκανα γνωστή την ιδιότητά μου στους 7 παρόντες δράστες, τους δήλωσα ότι έχουν εισβάλει σε ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου, ότι ενεργούν αυθαίρετα και παράνομα, τους κάλεσα δε να σταματήσουν και ειδοποίησα την Άμεση Δράση ενώ αυτοί συνέχισαν να εργάζονται, ισχυριζόμενοι ότι έχουν εντολή από τον Δήμο Ιλίου.

 Ένας από αυτούς, πριν έρθει η Άμεση Δράση, έκανε τηλεφώνημα και στη συνέχεια αφού τελείωσε την συνομιλία του, έδωσε εντολή στο φορτηγό του Δήμου Ιλίου να διαφύγει, όπως και έγινε παρά τις διαμαρτυρίες μου. Μετά από λίγο ήρθε κάποιος ο οποίος δήλωσε ότι είναι διευθυντής πρασίνου του Δήμου Ιλίου και αφού ισχυρίστηκε ότι την γεώτρηση τοποθέτησε ο δήμος Ιλίου, είπε ότι έχει εντολή να την αφαιρέσει. Του επεσήμανα ότι, σύμφωνα με τον νόμο, εφ όσον πρόκειται για εγκατάσταση του πάρκου αυτή ανήκει στο ελληνικό δημόσιο.

Στη συνέχεια ήρθαν και άλλοι οι οποίοι δήλωσαν ότι είναι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιλίου και προέβαλαν τους ίδιους ισχυρισμούς.
Αφού ήλθε η Αστυνομική δύναμη και δήλωσα ότι επιθυμώ να υποβάλω μήνυση, μεταβήκαμε στο Αστυνομικό τμήμα Ιλίου όπου και υπέβαλα μήνυση κατά των δραστών και παντός άλλου υπευθύνου, συνεργού ή ηθικού αυτουργού. Είναι ζήτημα πλέον της προανάκρισης, να διαπιστωθεί ποιοι έδωσαν τις εντολές να γίνει η παράνομη μηχανοκίνητη εισβολή στο πάρκο, η καταστροφή της εγκατάστασης και η αφαίρεση των σωληνώσεων της γεώτρησης, και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο εν όψει καλοκαιριού που χρειαζόμαστε κάθε παροχή νερού για μην στερέψουν οι λίμνες.

Εκεί στο Αστυνομικό Τμήμα, ήλθαν ο Δήμαρχος Ιλίου, Αντιδήμαρχοι και εργαζόμενοι στο Δήμο Ιλίου. Δεν έγιναν συλλήψεις.

ΠΗΓΗ :  http://www.pitsounicity.gr/ilion/11561-o-tasos-lytras-mila-gia-tin-apopeira-katastrofis-kai-klopis-periousias-tou-parkou-tritsis







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου