Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Αποτεφρωτήρας και ΧΥΤΑ Φυλής. Άλλο ένα διαρκές έγκλημα..



Είναι γνωστό πως η διάθεση των επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων υπόκειται, ή οφείλει να υπόκειται σε αυστηρούς περιορισμούς προκειμένου να εμποδιστεί η διάδοση επικίνδυνων  ασθενειών στον πληθυσμό.
Η ποσότητα των μολυσματικών αποβλήτων που παράγεται στην Ελλάδα υπολογίζεται σε 15.000 ως 17.000 τόνους ετησίως από τους οπαίους το 18% παράγεται στην περιοχή της Θες/νίκης και το 44% στην περιοχή της Αττικής σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ.
Από το 2007 στην ΟΕΔΑ Φυλής κατασκευάστηκε η μονάδα αποτέφρωσης (κακώς και παρανόμως κατά την γνώμη μου γιατί η ΟΕΔΑ μπορεί να υποδέχεται μόνο αστικά απόβλητα)  που έχει δυναμικότητα 30 τόνους ημερησίως καθώς είχε υπολογισθεί πως αυτή είναι η ποσότητα που παράγουν τα νοσοκομεία της Αττικής.

Ωστόσο σε έρευνες που έγιναν το 2013-14 αποκαλύφθηκε αυτό που όλοι γνώριζαν αλλά δεν το ομολογούσε κανείς. Ο κύριος όγκος των επικίνδυνων νοσοκομειακών και ιατρικών αποβλήτων κατέληγε στον ΧΥΤΑ Φυλής με ανυπολόγιστες συνέπειες για την δημόσια υγεία.
Είναι γνωστό πως ο ΕΔΣΝΑ έχει αποφασίσει την απομάκρυνση της μονάδας εκτός της ΟΕΔΑ και έχει συστήσει μάλιστα και επιτροπή για την εξεύρεση νέου χώρου.
Το ζήτημα είναι πως μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει γίνει καμιά ουσιαστική ενέργεια για την απομάκρυνση της μονάδας αποτέφρωσης.
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου επανέφερε το θέμα , αλλά και πάλι δεν έχει δοθεί καμιά απάντηση για το τι μέλει γενέσθαι..
Τώρα θα πει κανείς γιατί τα ξαναγράφουμε. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.. 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου