Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ακούει κανείς; Θερίζει ο καρκίνος στην Φυλή .



Πρώην συνάδελφος εργαζόμενος στον δήμο Φυλής έχασε εχτές την ζωή του χτυπημένος από τον καρκίνο. Μόλις 51 ετών και πατέρας 4 παιδιών ο Παναγιώτης Κολίκας .
Το 2016 τρείς συνάδελφοι υπάλληλοι του ΕΔΣΝΑ χειριστές στην χωματερή πέθαναν από καρκίνο και άλλος ένας το 2015 από τον ίδιο λόγο.
Στην ευρύτερη περιοχή της Φυλής  ο καρκίνος κυριολεκτικά θερίζει . 
Δυστυχώς  δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού από την λειτουργία της χωματερής της Φυλής.
Ο διαγωνισμός του ΕΔΣΝΑ για την επιδημιολογική μελέτη κηρύχτηκε άγονος γιατί δεν παρουσιάστηκαν ενδιαφερόμενοι μελετητές και θα επαναληφθεί .
Με τον κίνδυνο να κατηγορηθώ  για  απόπειρα εκμετάλλευσης ενός δράματος , θα ξαναπώ πως για κάθε θάνατο από καρκίνο στην Φυλή θα έπρεπε να γίνεται και μια διαδήλωση για το κλείσιμο της χωματερής.
Οι  τοπικοί άρχοντες (που δεν ήθελαν ούτε την επιδημιολογική έρευνα) δεν μιλούν , μην τυχόν και χάσουν τα βρωμο- αντισταθμιστικά.
Προτιμούν να μιλούν για βαθειά θλιψη στον δήμο Φυλής και να στέλνουν στεφάνια και συλλυπητήρια .
Δεν θέλω να τους ταυτίσω ,  αλλά το γράφω μόνο για να το  σκεφθούν όταν θα το ξανακάνουν,  πως το ίδιο έκανε και η καμόρα με τα θύματα της.. έστελνε στεφάνια στις κηδείες τους.
Όμως για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους υπάρχει και η συλλογική ευθύνη για αυτούς που τους ανέχονται και δεν αντιδρούν. Μιλώ  για τους κατοίκους της Φυλής και της δυτικής Αθήνας.
Συγνώμη για τον εκνευρισμό.. 
Θ.Ε.Μ

Δημοσιεύω ξανά παλαιότερα κείμενα δημοσιευμένα στο antilogos.15 blogspot για τους κινδύνους στην υγεία όσων ζουν σε σχετικά μικρή απόσταση από τις χωματερές.
Εντάξει .. εμείς τα λέμε και εμείς τα ακούμε..

Μελέτη – σοκ: Η διαμονή κοντά σε χωματερή ευθύνεται για γενετικές ανωμαλίες.

Κίνδυνο για την υγεία τους διατρέχουν όσοι ζουν σε απόσταση έως 5 χλμ από χωματερές !

Μένετε κοντά σε χωματερή; Δείτε από τι κινδυνεύετε ..

http://anntilogos.blogspot.gr/2016/05/blog-post_46.html

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου