Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Ποιος του είπε πως θέλουμε να γίνουμε Αράχωβα; Του Θωμά Μπιζά.



«Θέλουμε τη Χασιά – Αράχωβα της Αττικής» δήλωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς στην κοπή της βασιλόπιτας της Δημοτικής Ενότητας Φυλής .
Όταν ένας δήμαρχος δεν έχει όραμα για την πόλη του έχει σαν πρότυπο την  Αράχωβα και την  hirigia.
Οι άνθρωποι στην Φυλή  δεν ονειρεύονται να γίνουν ούτε η Αράχωβα της Αττικής,  ούτε η Hirigia του Τελ Αβίβ. Θέλουν απλά πράγματα  που αδυνατούν να σκεφθούν οι τοπικοί άρχοντες.
Θέλουν να ζήσουν σαν άνθρωποι στον τόπο που αποφάσισαν να χτίσουν το σπίτι τους και να ζήσουν την οικογένεια τους .
Θέλουν να ζήσουν σε ένα τόπο με αξιοπρέπεια χωρίς χωματερή και εργοστάσια σκουπιδιών. Χωρίς αρρώστιες και εγκληματικότητα, χωρίς παρασιτισμό.
Θέλουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους χωρίς τον κίνδυνο να τα δουν να αρρωσταίνουν από την  μόλυνση που προκαλεί η χωματερή .  

Θέλουν να ζήσουν σε ένα τόπο που θα τους δίνει την δυνατότητα  να εργάζονται , να ψυχαγωγούνται , να μορφώνονται , να αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους .
Σε ένα τόπο που έχει ένα εξαιρετικό κλίμα  αλλά δεν μπορεί να το απολαύσει κανείς γιατί δεν μπορεί να κάτσει σε μια πλατεία,  ή σε ένα πάρκο,  ή ακόμα και στο μπαλκόνι του σπιτιού του επειδή δεν μπορεί να αντέξει την βρώμα της χωματερής.
Οι άνθρωποι θέλουν να είναι περήφανοι που είναι κάτοικοι του δήμου της Φυλής και να μην  ντρέπονται να λένε πως ζούνε στον σκουπιδότοπο της Αττικής.
Η  Φυλή χωρίς την χωματερή και όλη την γενικότερη  υποβάθμιση που έχει προκαλέσει αυτή η εγκατάσταση,  δεν θα είχε να ζηλέψει τίποτα από κανένα δήμο .
Αυτές είναι νοοτροπίες τσιφλικάδων του 18ου  αιώνα που περπατούσαν στην λάσπη και ονειρεύονταν τα Παρίσια .
Οι μεγαλοϊδεατισμοί κρύβουν έλλειμμα πραγματικών ιδεών .

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου