Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Αντιστάθμισμα διαφθοράς. Του Θωμά Μπιζά



Ο δήμαρχος της Φυλής συνεχίζει το γνωστό παραμύθι των αντισταθμιστικών που συνδέονται με την μισθοδοσία των εργαζομένων.  
Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Τσουμπρή της Λαϊκής Συσπείρωσης  για το που πηγαίνουν τα χρήματα των αντισταθμιστικών,  δήλωσε πως : Εάν τα χρήματα αυτά πήγαιναν για τον σκοπό που δίνονται ( να αντισταθμίζουν δηλαδή  την ζημιά που κάνουν στον κόσμο αν μπορεί να γίνει και κάτι τέτοιο ) θα έπρεπε να απολυθούν και οι 900 εργαζόμενοι του Δήμου.
Αυτό είναι το πιο αγαπημένο παραμύθι των δημάρχων των Άνω Λιοσίων και  της Φυλής  από τον Παπαδήμα ως σήμερα. Λένε πως  αν δεν υπήρχαν αυτά τα αντισταθμιστικά,  θα έπρεπε να απολυθεί όλο το προσωπικό του δήμου.

Αυτά βέβαια τα λένε χωρίς να τα τεκμηριώνουν ποτέ. Τα λένε  μόνο και μόνο για να μην αντιδρούν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους στο έγκλημα της χωματερής. Εκβιάζουν εμμέσως τους εργαζόμενους του δήμου,  λέγοντας πως αν εμείς χάσουμε τα αντισταθμιστικά της χωματερής , εσείς θα χάσετε την δουλειά σας. Τους κοροϊδεύουν .
Το σύνολο της μισθολογικής δαπάνης μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές για τα 900 άτομα (αν είναι τόσα) δεν μπορεί να ξεπερνά τα 13.000.000  τον χρόνο. Η μισθοδοσία των υπαλλήλων  (μόνιμων και αορίστου χρόνου) γίνεται από τους ΚΑΠ και των εργαζομένων στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό,  γίνεται από τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες.
Όμως ακόμα και αν δεχτούμε πως ένα μέρος από τα 13 εκατομμύρια της μισθολογικής δαπάνης καλύπτεται από τα αντισταθμιστικά που εισπράττει ο δήμος από τον ΕΔΣΝΑ και πάλι  δεν βγαίνει αυτό που λένε.  
Με δεδομένο πως τα αντισταθμιστικά είναι περίπου 40.000.000 τον χρόνο  και η μισθοδοσία 13.000.000 , γιατί όσα δεν χρησιμοποιούνται για την μισθοδοσία του προσωπικού δεν αξιοποιούνται  για έργα και προγράμματα περιβαλλοντικής αποκατάστασης ;
Φυσικά και δεν περιμένουμε απάντηση. Με τα χρήματα των αντισταθμιστικών στον δήμο Φυλής έχει γίνει ένα κολοσσιαίο πάρτυ σπατάλης και διαφθοράς. Αυτό το πάρτυ ξεκίνησε από την εποχή του Παπαδήμα  και δυστυχώς συνεχίζεται ως τις μέρες μας.
Η διαφορά είναι πως την εποχή του Παπαδήμα στην Ελλάδα έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα , ενώ στην σημερινή Ελλάδα υπάρχουν εκατομμύρια άνεργοι και εξαθλιωμένοι άνθρωποι γιατί τους έχει τσακίσει η λιτότητα.Η αλόγιστη σπατάλη είχε βαρύ τίμημα για τον λαό.
Στην σημερινή Ελλάδα οι δημόσιες δαπάνες πρέπει να ελέγχονται αυστηρότατα γιατί δεν μπορεί  από την μία μεριά να κόβουμε μισθούς και συντάξεις και από την άλλη να σκορπάμε δεκάδες εκατομμύρια για να κάνουν παιχνίδια εξαγοράς συνειδήσεων κάποιοι δήμαρχοι .
Ο Δήμος της Φυλής εισπράττει κάθε μέρα που περνάει περίπου 105.000 ευρώ μόνο από αντισταθμιστικά.   Κάθε μέρα!
Από όλα αυτά τα απίστευτα χρήματα που εισπράττει για έργα και προγράμματα περιβαλλοντικής αποκατάστασης  δεν διαθέτει ούτε ένα ευρώ και παραμυθιάζουν  τον κόσμο πως με αυτά τα χρήματα πληρώνουν το προσωπικό του δήμου.
 Δυστυχώς για να περάσει αυτό  το παραμύθι έχουν βάλλει πλάτη και οι διοικήσεις του σωματείου των εργαζομένων  που πολλές φορές δέχτηκαν να χρησιμοποιηθούν  από τους δημάρχους σαν μοχλός πίεσης για τα αντισταθμιστικά.
Στην Φυλή για κάθε θάνατο από καρκίνο,  θα έπρεπε να γινόταν και μια διαδήλωση για το κλείσιμο της χωματερής και όμως ενώ οι αρρώστιες θερίζουν,  η τοπική  κοινωνία δεν αντιδρά.
Ακόμα και τα (θεωρητικά ) πιο πρωτοπόρα τμήματα της τοπικής κοινωνίας φοβούνται να μιλήσουν για τις αρρώστιες και την διαφθορά.
Ας όψονται οι αντισταθμιστικές εισφορές ..
Υ.Γ δεν θα κουραστώ να λέω πως είναι μεγάλο λάθος να δίνει ο  ΕΔΣΝΑ τόσα χρήματα ανεξέλεγκτα . Η αριστερά οφείλει να βλέπει τα πράγματα αλλιώς και να τα κάνει αλλιώς.

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου