Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Προϋπολογισμός κοροϊδία και ντροπή στην Φυλή. του Θωμά Μπιζά



Ο Δήμος Φυλής  εισπράττει γύρω στα 40.000.000 ευρώ τον χρόνο ως αντισταθμιστικά για την χωματερή.  Αυτά τα χρήματα  υποτίθεται πως θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται για έργα και προγράμματα περιβαλλοντικής αποκατάστασης στην περιοχή.
Ο δήμος Φυλής λοιπόν με ένα τρόπο προκλητικό ,  όλα αυτά τα χρόνια που εισπράττει εκατοντάδες εκατομμύρια μόνο από τα αντισταθμιστικά,  δεν έχει διαθέσει ούτε ένα ευρώ για τον σκοπό τον οποίο τα έχει εισπράξει. (Ο Δήμος Άνω Λιοσίων από το 1993 έως το 2001 εισέπραξε ως αντισταθμιστικά 51.150.903.958 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δραχμές και από το 2002 έως σήμερα,  ο ενιαίος Δήμος Φυλής  πάνω από 550.000.000 εκ. ευρώ).


Το ίδιο βιολί συνεχίζεται και με τον φετινό προϋπολογισμό μαμούθ των 120.000.000 ευρώ.

Για έργα και προγράμματα περιβαλλοντικής αποκατάστασης στην περιοχή, δεν διαθέτουν ούτε ένα ευρώ για τα μάτια του κόσμου.
Ο ΕΔΣΝΑ που δίνει αυτά τα υπέρογκα ποσά στην Φυλή για τα αντισταθμιστικά δεν γνωρίζει (τυπικά) που πηγαίνουν όλα αυτά τα χρήματα.  Τα χρήματα αυτά δίνονται χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο.
Στην πραγματικότητα βέβαια , όλοι ξέρουν πως τα αντισταθμιστικά  δίνονταν από την πρώτη στιγμή προκειμένου να μην υπάρχουν αντιδράσεις από τον δήμο και την τοπική κοινωνία για την χωματερή. Μιλάμε για μια κανονική  εξαγορά  συνειδήσεων.
Πρέπει να ομολογήσουμε πάντως,  πως αυτοί που είχαν την ιδέα των αντισταθμιστικών τον σκοπό τους τον πέτυχαν.
Η δημοτική αρχή της Φυλής είναι μονίμως yes men..  Ψηφίσουν τα ΠΕΣΔΑ ανεξαρτήτως περιεχομένου αρκεί να ρέει το χρήμα των αντισταθμιστικών .
Δημιούργησαν  ένα δήμο πραγματικό μνημείο διαφθοράς,  με απίστευτες σπατάλες που τον καθιστούν «υποχρεωτικά»  εξαρτημένο  από τα υπέρογκα αντισταθμιστικά .
Όταν δήμοι σαν του Ιλίου ή των Αγίων  Αναργύρων – Καματερού και της Πετρούπολης που έχουν μεγαλύτερο πληθυσμό από την Φυλή,  έχουν από 20 έως 45 εκατομμύρια προϋπολογισμό  και ο δήμος Φυλής έχει 120 .000.000,  καταλαβαίνει κανείς πως εδώ "δημιουργούνται"  δαπάνες προκειμένου να δικαιολογηθούν και  τα υπέρογκα έσοδα.
Και δεν είναι μόνο τα αντισταθμιστικά που εισπράττει οδήμος από την χωματερή. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στον προϋπολογισμό και  στις συμβάσεις με την Περιφέρεια και δει και τις συμβάσεις των άλλων δήμων θα καταλάβει τι γίνεται.
Ο προϋπολογισμός του δήμου της Φυλής  βέβαια,  έχει και άλλα κελεπούρια  για τα οποία θα μιλήσουμε εν καιρώ και μετά την έγκρισή του.
Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να αισθανόμαστε και τόσο περήφανοι  όταν η περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ συνεχίζουν ακριβώς την ίδια τακτική των προηγουμένων διοικήσεων να διαθέτουν έτσι εντελώς ανεξέλεγκτα τεράστια ποσά από τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι κάτοικοι της Αττικής.
Στο κάτω - κάτω οι δημοτικοί άρχοντες στην Φυλή  "κάνουν την δουλειά τους" . Εμείς τι κάνουμε;

 Θωμάς του Εμμανουήλ  Μπιζάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου