Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ο Γ. Γαβρίλης στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ : Σκουπίδια ώρα μηδέν ( ΠΕΣΔΑ χωρίς ταξικές μεροληψίες και χωρίς επιλεκτικές εξαιρέσεις).




ΣΧΟΛΙΟ : Η παρέμβαση του Γιώργου του Γαβρίλη είναι ιδιαίτερα σημαντική. Επισημαίνει τον κίνδυνο να βρεθούμε μπροστά στην μεγαλύτερη κρίση στην διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική αν δεν υπερβούμε πολιτικές φιλοδοξίες , φόβους και αδράνεια και ζητά το αυτονόητο , δηλαδή να κινηθούν  ο ΕΔΣΝΑ και η Περιφέρεια Αττικής με αποφασιστικότητα στο πεδίο των χωροθετήσεων. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης του Πειραιά λέει πολύ σωστά πως το νέο μοντέλο πρέπει να στηριχτεί στις μικρές αποκεντρωμένες μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων που θα χωροθετηθούν με χωροταξικά , πληθυσμιακά κριτήρια και κυρίως περιβαλλοντικά –επιστημονικά τεκμηριωμένα – κριτήρια δίνοντας το στίγμα και το μήνυμα της κοινωνικής δικαιοσύνης , χωρίς ταξικές μεροληψίες  και χωρίς επιλεκτικές εξαιρέσεις.
Ο Γ. Γαβρίλης στην πρώτη του παρέμβαση στις 19/10/16 για το ζήτημα του ΠΕΣΔΑ είχε πει πως ως  Π.Ε. Πειραιά και των Δήμων της περιοχής, σχετικά με τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων / απορριμμάτων δεσμεύεται για την στήριξη του ΠΕΣΔΑ  «υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν από όλους οι βασικές αρχές και παραδοχές, θα υπάρξουν οι απαιτούμενες νομοθετικές παρεμβάσεις και ρυθμίσεις που θα επιλύσουν διάφορα προβλήματα (π.χ. χωροθέτηση, αδειοδότηση), θα τηρούν τα χωροταξικά και λειτουργικά κριτήρια της δίκαιης κατανομής τους στο λεκανοπέδιο (6 μονάδες), περνώντας από το επίπεδο των προθέσεων στο πεδίο συγκεκριμένων χωροθετήσεων, διασφαλίζοντας ότι αυτό που τελικά θα προκύψει θα είναι ένα νέο λειτουργικό, βιώσιμο οικονομικά, κοινωνικά και  περιβαλλοντικά μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων.
Το έχω πει και θα το ξαναπώ. Μακάρι και οι λοιποί χωρικοί αντιπεριφερειάρχες να είχαν την ίδια στάση  στο ζήτημα της κατανομής των βαρών.
Μακάρι και οι δικοί μας αντιπεριφερειάρχες εδώ στα δυτικά να έλεγαν ότι εμείς αναλαμβάνουμε τα βάρη που μας αναλογούν υπό την αυτονόητη προϋπόθεση πως το ίδιο θα γίνει και με τους άλλους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες ιδιαίτερα της  Ανατολικής και της νότιας Αττικής.  

Θωμάς Μπιζάς.



το άρθρο του Γ. Γαβρίλη εδω:

 https://drive.google.com/open?id=0Bzf-PhX_zKUEb21IVGRSM0hsUlk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου