Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Κώστας Κάβουρας: Κατώτερη των περιστάσεων η διοίκηση Ζενέτου στο θέμα του Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης”


Σχόλιο του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Αλληλέγγυα Πόλη” και Δημοτικού Συμβούλου Ιλίου με αφορμή την χθεσινή συνεδρίαση του ΑΣΔΑ και τη στάση της διοίκησης του Δήμου Ιλίου.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016, που πραγματοποιήθηκε σχετικά με το θέμα της εκπροσώπησης στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου φορέα διαχείρισης του Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης”, όλοι οι Δήμοι τοποθετήθηκαν υπέρ της αντιπροσώπευσης του ΑΣΔΑ στο συμβούλιο, εκτός από το Δήμο Ιλίου που τάχθηκε κατά και τους Δήμους Πετρούπολης-Χαϊδαρίου (ΚΚΕ) που ψήφισαν λευκό.

Σε μια τόσο κομβική στιγμή για το πάρκο και ενώ τα μέλη του ΑΣΔΑ, παρά τις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις που εμφανίζουν, αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα της προσπάθειας για επανεκκίνηση της λειτουργίας του πάρκου σε υγιείς βάσεις, η Δημοτική Αρχή του Ιλίου εμφανίζεται κατώτερη των περιστάσεων και είναι η μόνη που αρνείται κάθε εμπλοκή στην – από κοινού – προσπάθεια Πολιτείας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού και Πανεπιστημίων, για να ξεπεραστούν τα χρόνια προβλήματα του αντιμετωπίζει αυτός ο μοναδικός, για το Ίλιον και ολόκληρη την Αττική, χώρος.
Αυτός ήταν και ο λόγος που μια μέρα πριν, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016, στο Δημοτικό Συμβούλιο εισηγήθηκε την μη συμμετοχή και ενεργό εμπλοκή του Δήμου Ιλίου στο Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”, κάτι που ψήφισε από κοινού με τη δημοτική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, του κ. Καούκη. Δυστυχώς, η διοίκηση του κ. Ζενέτου, για ακόμη μια φορά, αποδεικνύει πως ενδιαφέρεται μόνο για τις μικροπολιτικές της σκοπιμότητες και επιδιώξεις, αρνούμενη να υποστηρίξει με οποιονδήποτε τρόπο την προσπάθεια για τη διάσωση του πάρκου.
Οι πράξεις αυτές βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τη θέληση των πολιτών του Ιλίου, που ζουν καθημερινά με την αγωνία για την κατάσταση που επικρατεί στο πάρκο και ζητούν την άμεση διάσωσή του. Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι ο Δήμος στον οποίον εδρεύει το Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”, χάρη στους χειρισμούς του κ. Ζενέτου, να εμφανίζεται ως ο μοναδικός Δήμος που αρνείται πεισματικά να συνδράμει σ’ αυτή την προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου