Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

aftodioikisi.gr Στη Βουλή η τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας -Τι προβλέπει

Στη Βουλή κατατέθηκε χθες η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ  του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία παρατείνονται αυτοδικαίως  έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2017 όλες οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις των εργαζόμενων στη καθαριότητα στο δημόσιο. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο που αφορά την «Κύρωση της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, περί διασυνοριακής  αστυνομικής συνεργασίας», η συζήτηση του οποίου ξεκινάει σήμερα στις 11 το πρωί στην αρμόδια Επιτροπή ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ της Βουλής.
Προβλέπει ότι «το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 167 του ν. 4099/2012 (Α’250) αντικαθίσταται ως εξής: «Για την καθαριότητα των κτιρίων των δημόσιων υπηρεσιών , των ανεξαρτήτων αρχών, των Ν.Π.Δ.Δ. , των Ν.Π.Ι.Δ. και των Ο.Τ.Α. και τις κάθε είδους υπηρεσίες καθαριότητας των Ο.Τ.Α., συμπεριλαμβανομένου του χειρισμού μηχανημάτων που εξυπηρετούν τις υπηρεσίες αυτές, παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι και τις 31.12.2017 οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις και όσες πρόκειται να υπογραφούν έως τις 31.12.2016, καθώς και όσες ατομικές συμβάσεις έχουν λήξει από την 1η Μαρτίου 2016 και μετά, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης.»
Άρα η τροπολογία περιλαμβάνει όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας στο δημόσιο, τους Ο.Τ.Α. τις ανεξάρτητες  αρχές, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τα Ν.Π.Ι.Δ. ( μεταξύ άλλων τις καθαρίστριες εσωτερικών χώρων και σχολείων, τους εργάτες καθαριότητας, τους οδηγούς, τους χειριστές μηχανημάτων και τους τεχνίτες που εργάζονται στο τομέα καθαριότητας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου