Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

ο Γιώργος Κομματάς στην ΑΥΓΗ : Κύριε Πατούλη, θα βάλετε πλάτη για να σωθεί το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»;


Απάντηση μέσω της «Α» δίνει ο Γ. Κομματάς, επικεφαλής της παρά- ταξης «Αλληλεγγύη, η Δύναμή μας» του Δήμου Αγ. Αναργύρων - Καματερού στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, με τον τελευταίο να του επιτίθεται μέσω ανακοίνωσης του αυτοδιοικητικού οργάνου, προκειμένου να εκφράσει την έντονη αντί- δρασή του στη ρύθμιση που δίνει πνοή στο πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Αντ. Τρίτσης». «Εγώ δεν βλέπω με κομματικά γυαλιά και ούτε έχω μπει σε κανέναν κομματικό σωλήνα, για να με αναδείξει αρχηγό της Ν.Δ., όταν, μάλιστα, όλα τα ΜΜΕ βούιζαν με τη διάθεσή του να είναι υποψήφιος αρχηγός της Ν.Δ. Άλλο, βέβαια, που εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής και ως εκ τούτου δεν κατέθεσε πρόταση υποψηφιότητας», αναφέρει ο Γ. Κομματάς απαντώντας στις αιτιάσεις Πατούλη.

«Όλα αυτά τα χρόνια, οι αγωνίες, οι αγώνες για ένα μοναδικό στολίδι που λέγεται πάρκο ‘Αντώνης Τρίτσης’, μου δίνουν το ηθικό δικαίωμα να έχω άποψη και να την εκφέρω. Επιπλέον, ηθική υποχρέωση προκύ- πτει από το 54% των συμπολιτών μου στο Καματερό και το 47% των συμπολιτών μου στους Αγ. Αναργύρους, που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους για να προασπιστώ το μοναδικό μητροπολιτικό πάρκο της Αττικής, το οποίο είχε φθάσει σε οριακό σημείο, στο χείλος της κατα- στροφής», τονίζει ο Γ. Κομματάς. «Παρεμπιπτόντως, ο πολυφωτογραφιζόμενος κ. Πατούλης μπορεί να μας στείλει μια φωτογραφία του από το πάρκο ‘Αντ. Τρίτση’, καθότι όλα αυτά τα χρόνια με το πάρκο να ρημάζει, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης δεν έβγαλε -επαναλαμβάνω- ούτε μία ανακοίνωση», σχολιάζει ο Γ. Κομματάς και κάνοντας ένα βήμα παραπέ- ρα διερωτάται: «Γιατί η ΚΕΔΕ όταν ψηφίστηκε η τροπολογία Μανιάτη για το πάρκο ‘Αντ. Τρίτσης’ που έδινε τη διαχείριση στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αττικής και δεν προέβλεπε πηγή χρηματοδότησης δεν έβγαλε έστω μια ανακοίνωση;»
«Τι λέει ο κ. Πατούλης και η ΚΕΔΕ για το νέο θεσμικό πλαίσιο; Πρώτον: Να δοθούν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν είναι οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού; Δεύτερον: Τι λέει ο κ. Πατούλης για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τον αστικό ιστό; Ότι είναι ‘αστεία δικαιολογία’», σημειώνει ο Γ. Κομματάς και συνεχίζει λέγοντας: «Κύριε Πατούλη, το περιβάλλον θα ήταν πολύ διαφορετικό με λιγότερη ρύπανση και επειδή δεν είμαι διατεθειμένος να πω τα αυτονόητα, θέλω να πω ότι η ελαχιστότατη επιβάρυνση των 66 δήμων της Αττικής για το μοναδικό μητροπολιτικό πάρκο αντιστοιχεί στο 0,30% των ΚΑΠ».
«Τι λέτε, κ. Πατούλη; Θα βάλετε πλάτη να σωθεί το μοναδικό μητροπολιτικό πάρκο της Αττικής;», συμπληρώνει ο Γ. Κομματάς.
«Τελειώνοντας, θα ήθελα να τονίσω, πρώτον, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, με τον συγκεκριμένο νόμο που ψηφίσθηκε πριν από πέντε μέρες, έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο Δ.Σ. του νέου φορέα. Η διαφορά με τον νόμο Μανιάτη είναι ότι η πλειοψηφία αυτή δημιουργείται και με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, καθότι δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, μιας και το πάρκο ‘Αντ. Τρίτση’ χαρακτηρίζεται από το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας ως αστικό μητροπολιτικό πάρκο. Δεύτερον, με τον νέο νόμο, οι τρεις εργαζόμενοι, που επί Μανιάτη ‘ξεχάστηκαν’ να μεταφερθούν στο πάρκο ‘Αντ. Τρίτση’, αποκαθίστανται και το ζήτημά τους θα επιλυθεί. Τρίτον, για τα καταπατημένα όρια, που έχουν επισυμβεί στο πάρκο, δίνεται η δυνατότητα να αποκατασταθούν. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να εμφανίσει το πάρκο την ομορφιά, που η φύση του έχει δώσει», καταλήγει ο Γ. Κομματάς.

 http://www.avgi.gr/article/10813/7351184/g-kommatas-kyrie-patoule-tha-balete-plate-gia-na-sothei-to-parko-antones-tritse-1#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου