Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΛΟΜΠΙ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η ΑΣΚ-ΟΤΑ είναι κατηγορηματικά αντίθετη  στην νέα γραμμή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για συνεργασία με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη και τον πρώην Περιφερειάρχη κ. Σγουρό στο μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική.
Οι κύριοι Πατούλης και Σγουρός είναι αυτοί  που θέλουν τις φαραωνικές μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική .
Ο κ. Πατούλης είναι αυτός που ιδιωτικοποιεί τις υπηρεσίες του δήμου Αμαρουσίου.
Είναι αυτοί που καλούσαν τα ΜΑΤ να τσακίζουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ για να μην περάσουν τα σχέδια των φαραωνικών μονάδων στην Αττική.
Είναι αυτοί που ήθελαν την Φυλή τον μόνιμο σκουπιδότοπο των απορριμμάτων της Αττικής.
Ο κ. Χατζηδάκης είναι αυτός που θεωρεί πως είναι ο «καλοπληρωτής πελάτης της Φυλής» και πως θα πρέπει η Φυλή να δέχεται για πάντα τα σκουπίδια του.
Το συνδικαλιστικό κίνημα των ΟΤΑ δεν μπορεί να έχει καμιά «κοινή γραμμή» με τα λόμπι των σκουπιδιών,  ούτε με τους χαρακτηρισμένους από την ίδια την ΠΟΕ-ΟΤΑ «σύγχρονους εφιάλτες» του κλάδου μας.
Τα λόμπι των σκουπιδιών ήταν πάντα και  εξακολουθούν να είναι εχθροί του συνδικαλιστικού κινήματος.
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ δεν βράζουν  στο ίδιο καζάνι με αυτούς.
Τα λόμπι σήμερα αξιοποιούν λάθη και παραλείψεις της  περιφέρειας Αττικής  και του ΕΔΣΝΑ , για να υλοποιήσουν σχέδια που έχουν απορριφτεί από το συνδικαλιστικό κίνημα.
Η ΑΣΚ-ΟΤΑ θα εξακολουθεί να αγωνίζεται  για ένα νέο περιφερειακό σχέδιο  στηριγμένο στις αρχές της αποκεντρωμένης διαχείρισης με έμφαση στην πρόληψη, στην προδιαλογή και την ανάκτηση των υλικών, με επίκεντρο τις δημοτικές υποδομές.
Θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε να κλείσει οριστικά ο εφιάλτης της Φυλής και  να υπάρξουν αποκεντρωμένες εγκαταστάσεις διαχείρισης με δημόσιο χαρακτήρα , κατανεμημένες με δίκαιο τρόπο σε όλη την Αττική.
Η σύγχρονη γραμμή του ταξικού συμβιβασμού είναι η γραμμή της συνεργασίας με τα λόμπι των σκουπιδιών και τους γνωστούς πολιτικούς εκπροσώπους τους.

Αθήνα 25/8/16
Η προσωρινή γραμματεία της ΑΣΚ-ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου