Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

27 και ένας έμειναν για την Φυλή.. για την Αττική υπάρχει ακόμα χρόνος ;




Η Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ στις 22/6/2016 με την υπ αριθμ .  288/16 απόφαση της  που αφορούσε τις παρατηρήσεις των υπουργείων εσωτερικών και περιβάλλοντος για την 2η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ, για το ζήτημα των χώρων υγειονομικής ταφής και τον σημερινό ΧΥΤΑ στην Φυλή ανέφερε τα εξής: «Για την αντιμετώπιση βραχυπρόθεσμων αναγκών ήδη λειτουργεί το Β΄κύταρρο Φυλής (30 μήνες υπόλοιπο)».
Αν αυτή η εκτίμηση είναι σωστή , αυτό σημαίνει πως το Β΄ κύτταρο θα μπορεί να δέχεται σκουπίδια ως τον Σεπτέμβριο του 2019. Δηλαδή για 28 μήνες ακόμα.
Προσωπικά θεωρώ  πως είναι αδιανόητο το  λεκανοπέδιο της Αττικής με 5.000.000 κατοίκους να έχει μόνο ένα ΧΥΤΑ και αυτός ο ΧΥΤΑ να έχει μόνο 28 μήνες ζωή και να μην έχει σημάνει γενικός συναγερμός.
Αν είμαστε σοβαροί  θα έπρεπε να έχει κηρυχτεί ήδη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για την Αττική και να έχουν ξεκινήσει ήδη οι κατασκευές των νέων ΧΥΤΑ εδώ και καιρό.
Ας ελπίσουμε πως  οι ιθύνοντες θα έχουν κάποιο κρυφό πλάνο για τους νέους ΧΥΤΑ και πως δεν θα οδηγηθεί η Αττική σε κρίση σκουπιδιών γιατί  αν δεν υπάρχει κάποιο κρυφό πλάνο και αν  μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους της Αττικής , τότε οι ευθύνες δεν θα είναι απλά πολιτικές. Θα υπάρξει πλέον ζήτημα δημόσιας υγείας και ασφάλειας.
Αυτά βέβαια τα έχουμε πει άπειρες φορές  και δεν φάνηκε να ιδρώνει το αυτί κανενός.
Σε  κάθε περίπτωση η αντίστροφη  μέτρηση για τον ΧΥΤΑ της Φυλής άρχισε με την «αισιόδοξη» παραδοχή του ΕΔΣΝΑ πως το Β΄ κύτταρο έχει ακόμα 28 μήνες ζωή.
Ας μετράμε αντίστροφα μπας και συγκινηθεί κανείς.
 27 και ένας μείνανε που λέγαμε στον στρατό..
Θ.Μ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου