Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ψιλό γαζί..



Θα μας τρελάνει ο δήμαρχος της Φυλής!
Προσέξτε τι  θέλει να κάνει για την μεγάλη ιδέα της αποκατάστασης  του ΧΥΤΑ φέρνοντας ξαφνικά για συζήτηση,  ένα έκτακτο (ο θεός να το κάνει) ψήφισμα,  σε μια συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου με άσχετα θέματα. ( τα συμπεράσματα δικά σας).  

Κατ αρχή λέει πως θα κάνει ένα «διεθνή Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση της χωματερής». Ωραία μέχρι εδώ.
Μετά λέει πως ανεξάρτητα από τον διαγωνισμό η «ανάπλαση της χωματερής θα γίνει  στα πρότυπα του ΤΕΛ- ΑΒΙΒ»! (τότε γιατί κάνει τον διαγωνισμό;)
Για αυτόν τον λόγο «θα καταρτισθούν και θα υλοποιηθούν άμεσα  προγραμματικές συμβάσεις με τον φορέα διαχείρισης απορριμμάτων του ΤΕΛ-ΑΒΙΒ για παροχή τεχνογνωσίας στον Δήμο Φυλής και στους φορείς που θα εκπονήσουν τις μελέτες κατά τα πρότυπα της ανάπλασης της χωματερής του Ισραήλ». 
Απίστευτο! Θα κάνουν συμβάσεις με τους Ισραηλινούς  «για παροχή τεχνογνωσίας στους φορείς που θα εκπονήσουν τις μελέτες κατά τα πρότυπα της ανάπλασης της χωματερής του Ισραήλ» ! Να δούμε τι θα ακούσουμε ακόμα!!
Και αφού γίνουν όλα αυτά τα ωραία , «θα  καταρτιστεί και υλοποιηθεί άμεσα προγραμματική σύμβαση του Δήμου με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για την εκπόνηση μελετών αποκατάστασης της χωματερής, με υπεύθυνους καθηγητές τους κ.κ Ευθύνιο Λέκκα, γεωλόγο, Δημήτρη Μπιλάλη γεωπόνο και Καραμπίνη Σάκη Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου».
Αλήθεια πως τους διάλεξαν αυτούς τους συγκεκριμένους καθηγητές και τα συγκεκριμένα πανεπιστήμια για να συνάψουν συμβάσεις για μελέτες αποκατάστασης;
Και τι νόημα έχει ο διεθνής Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση της χωματερής και η ημερίδα του Σεπτεμβρίου , αφού ξέρουμε από τώρα ποιος θα δώσει την τεχνογνωσία (ο φορέας του Τελ Αβιβ),   ποιοί θα κάνουν τις μελέτες (οι καθηγητές Λέκκας – Μπιλάλης – Καραμπίνης) και σε ποια πρότυπα θέλουμε  να γίνει η ανάπλαση (στα πρότυπα του Τελ Αβιβ) ;
Μήπως το δούλεμα παραγίνεται  χοντρό;
Το πιο ωραίο όμως το άφησε ο δήμαρχος για το τέλος.
Ο δήμαρχος ζήτησε (και πήρε)  εξουσιοδότηση να χειριστεί ο ίδιος!!  τα ζητήματα των χρηματοδοτήσεων και το πιο απίστευτο ακόμα,  ζήτησε εξουσιοδότηση να παρουσιάσει τις θέσεις του δήμου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ!!
Οι άνθρωποι πρώτα ψηφίζουν το ΠΕΣΔΑ χωρίς να ρωτήσουν  κανένα, κάνουν συμφωνίες με την WATT στα μουλωχτά , πηγαίνουν στο Ισραήλ και αμέσως μετά ανακοινώνουν  συμφωνίες στον τύπο και έρχονται τώρα και  ζητάν εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο για να παρουσιάσουν τις θέσεις του δήμου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ !!
Θέλουν τάχα  να  δείξουν  πως λογαριάζουν σοβαρά το δημοτικό συμβούλιο και  ζητούν εξουσιοδότηση ακόμα και για να παρουσιάσουν τις θέσεις του δήμου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ! Τόσο δημοκρατικά πράγματα !
Νομίζουν πως έχουμε βάλει το κουτόχορτο στην καθημερινή μας διατροφή.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ  : η συγκέντρωση του συντονισμού για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής πέτυχε τον στόχο  της .  Οι κινήσεις του δήμου Φυλής δείχνουν πως ήδη τα ζόρια άρχισαν και πως η περίοδος που όλα γινόταν στα μουλωχτά τελείωσε.
ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ : Η Φυλή αν θα κλείσει , θα κλείσει μόνο με την μαζική  κινητοποίηση του κόσμου της δυτικής Αθήνας . Με την συγκρότηση ενός αυθεντικού μαζικού κινήματος  των πολιτών  που θέλουν να μπει τέλος στον εφιάλτη και την κοροϊδία.
Θ.Μ  
Το άρθρο του «Φύλαρχου» με την απίστευτη  απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εδώ :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου