Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Γραφικότητες και ψέματα για το σκουπιδο-πάρκο στην Φυλή.



Ο δήμαρχος Φυλής μιλώντας στο συνέδριο  των υγιών  πόλεων  (cik)  για το μεγάλο deal με τους Ισραηλινούς  σκουπιδο-εργολάβους  , βάζει όσους μπορεί στο κάδρο για να μην φανεί πως το αυτό το deal  είναι μια υπόθεση  δική του και μερικών άλλων που κρύβονται  πίσω από αυτόν.
Επιχειρεί να βάλει στο κάδρο την ΚΕΔΕ  λέγοντας πως η ιστορία αυτή ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο  και ήταν πρωτοβουλία του κ.  Πατούλη και του κ. Αντώνη Μαυρόπουλου ! (δείτε το video). https://www.youtube.com/watch?v=VV8toU-S-Zo
Τεκμηριώνει δε το επιχείρημα του λέγοντας πως  πριν ένα χρόνο ο Πατούλης ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, είχε συμπεριλάβει  στα συμπεράσματα του  συνεδρίου της ΚΕΔΕ την ανάγκη αποκατάστασης της Χωματερής !! 

Ο  δήμαρχος αποκάλυψε στην Μήλο  που βρέθηκε , πως θα κάνει ημερίδα εντός του Ιουλίου και κάλεσε τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα και  τον Χημικό Μηχανικό Αντώνη Μαυρόπουλο να πάρουν μέρος στην ημερίδα που έχει αποφασίσει να κάνει μόνος του. Να σημειωθεί εδώ πως ο κ. Αντώνης Μαυρόπουλος πριν λίγες μέρες ήταν στην αποστολή του δήμου στο Τελ Αβιβ. .
(Άσχετο) , αλλά  αυτή η αποστολή που ξεκίνησε από 7 άτομα (5 αιρετούς  και 2 υπάλληλους)  σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου , όλο και μεγαλώνει και έχει ξεπεράσει ήδη τα 11 άτομα.. μήπως θα έπρεπε το δημοτικό συμβούλιο να ελέγξει τα παραστατικά για να  μάθουμε και εμείς την αλήθεια;  Μήπως οι υπόλοιποι της αποστολής πήγαν με δικά τους έξοδα για να δουν το πάρκο;
Σε ότι αφορά τον ΕΔΣΝΑ, ο δήμαρχος  στην παρέμβασή  του  στο συνέδριο είπε πως στην αποστολή συμμετείχε και  ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ του ΕΔΣΝΑ ενώ η αλήθεια είναι πως στο Ισραήλ πήγε μόνο ο Γ.Γ του ΕΔΣΝΑ κ. Δρίβας.
Ο στόχος του δήμαρχου είναι προφανής.
Ο δήμαρχος  «εκθέτει»  συνειδητά τον ΕΔΣΝΑ βάζοντας τον στο κάδρο και στο τέλος θα πει πως στο deal με τους Ισραηλινούς  θα πρέπει να μετέχει και ο ΕΔΣΝΑ ο οποίος συμμετείχε στις επαφές  με τους επενδυτές  και θα πρέπει να αναλάβει και την χρηματοδότηση .
Αυτό που γνωρίζουμε εμείς είναι πως κανένα συλλογικό όργανο του ΕΔΣΝΑ δεν έχει συζητήσει ποτέ για αυτό το περίφημο deal . Ούτε στην  Ε.Ε ούτε στο Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ έχει συζητηθεί αυτό το θέμα ποτέ.
Όμως στο δισέλιδο αφιέρωμα στο σημερινό ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ με τίτλο «Πως η χωματερή της Αττικής θα μετατραπεί σε πάρκο» αφήνεται να εννοηθεί  (cik) πως  ο ΕΔΣΝΑ έχει μια κάποια εμπλοκή σε αυτή την Ιστορία . 
Η γνώμη μας είναι πως ο ΕΔΣΝΑ με τις γραφικότητες  του δήμαρχου της Φυλής διασύρεται κανονικά.
 Όμως αυτός ο διασυρμός δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτόν που θα πάθει  αν  μπλέξει με τα κόλπα του δήμαρχου και των σκουπιδο -εργολάβων.
Ήδη ο δήμαρχος στο σημερινό ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ άρχισε να μιλά για 3.500 στρέμματα και για «ζητήματα που υπάρχουν  και με τις ιδιοκτησίες, αφού κάποια τμήματα έχουν παραχωρηθεί στον Σύνδεσμο από τον Δήμο Φυλής ενώ άλλα για τα οποία υπάρχουν δικαστικές εμπλοκές, ανήκουν σε ιδιώτες».
Για την αποφυγή παρεξηγήσεων επαναλαμβάνουμε πως τα συμπεράσματα  μας προκύπτουν από αυτά που γνωρίζουμε από τις επίσημες αποφάσεις και την ευλογημένη την διαύγεια.
Θ.Μ

Ρεπορτάζ για το συνέδριο και την ομιλία του δήμαρχου εδώ :  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου