Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Ο κ. Πατούλης , το λόμπι των σκουπιδιών και οι αριστερές σουπιές. Του Θωμά Μπιζά.



Διαβάζοντας το δελτίο τύπου για την παρέμβαση του κ.  Πατούλη στο συνέδριο των ΦοΔΣΑ στα  Ιωάννινα ,  πραγματικά θαυμάζω την ικανότητα του ανθρώπου και αυτών  που βρίσκονται πίσω από την συγγραφή των ομιλιών του,   να στριμώχνουν σε ένα κείμενο όλες μαζί τις θέσεις του λόμπι των σκουπιδιών .
Ο κ Πατούλης στην ομιλία του στο συνέδριο των ΦοΔΣΑ τα είπε όλα!
«Δεν συναρτάται λέει από τον τρόπο υλοποίησης και λειτουργίας των επιμέρους εγκαταστάσεων» ο δημόσιος χαρακτήρας της διαχείρισης των απορριμμάτων. Δηλαδή μπορεί τις εγκαταστάσεις να τις έχει ο κ. Μπόμπολας ή ο κάθε Μπόμπολας αλλά κατά τα άλλα η διαχείριση να έχει δημόσιο χαρακτήρα!

Για τους στόχους του νέου ΕΣΔΑ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ λέει «εμείς ως ΚΕΔΕ δεν πρόκειται να αποδεχθούμε στόχους που γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι δεν είναι εφικτό να υλοποιηθούν».
Ενοχλούν  το λόμπι οι φιλόδοξοι στόχοι για την διαλογή στην πηγή γιατί όσο περισσότερο σκουπίδι ανακυκλώνεται  από τους ΟΤΑ , τόσο λιγότερο σκουπίδι θα μένει για τις μεγάλες μονάδες επεξεργασίας των σύμμεικτων απορριμμάτων .
Για τις ΣΔΙΤ ο κ. Πατούλης είπε πως σαν  «ΚΕΔΕ δεν είμαστε αντίθετοι σε κανένα τρόπο χρηματοδότησης και διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων»  και πως «δεν πρέπει πρωτοβουλίες της Κεντρικής Κυβέρνησης να δημιουργούν εμπόδια σε σχεδιασμό, έργα και προγραμματισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη» υπονοώντας τις ΣΔΙΤ Πελοποννήσου , Ηπείρου κλπ.
Ζήτησε δε,  να μην υπάρξει    «καμία ακύρωση σχεδιασμών, έργων και διαδικασιών που έχουν δρομολογηθεί τη προηγούμενη περίοδο» !
Σε ότι αφορά τις θέσεις της ΚΕΔΕ για το Νομοσχέδιο  για την ανακύκλωση ο κ Πατούλης ήταν ακόμα πιο αποκαλυπτικός.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ «εξέφρασε την αντίθεση του στην «επιχειρούμενη «κρατικοποίηση» του ΔΣ του ΕΟΑΝ, αφού το νέο νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση της συμμετοχής των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων και της κοινωνίας των πολιτών που ουσιαστικά είναι αυτοί που χρηματοδοτούν το σύστημα» κάνοντας λόγο για «παράδειγμα οπισθοδρόμησης».
Μη τυχόν και θιγεί η ΕΕΑΑ !! όλος ο καημός του λόμπι είναι να μην θιγεί το σύστημα του μπλε κάδου και τα συμφέροντα της ΕΕΑΑ .
Επίσης διατύπωσε την κατηγορηματική του διαφωνία με το γεγονός ότι κάποιοι, «προσπαθούν να επιβληθεί στους ΟΤΑ υποχρεωτικό μοντέλο συλλογής ακυρώνοντας την αρμοδιότητά τους να αποφασίζουν οι ίδιοι για τη μέθοδο συλλογής με βάση τις τοπικές συνθήκες». 
Τι θέλει να πει ο κ. Πρόεδρος;  Θέλει να πει πως και η αποκομιδή των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται από τους ιδιώτες όπως ακριβώς προσπαθεί να κάνει ο ίδιος στο Μαρούσι.
Για το τέλος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ άφησε τα περίφημα πλέον  4 ρεύματα  και «χαρακτήρισε ατεκμηρίωτη την πρόβλεψη του ν/σ, οι ΟΤΑ να υποχρεώνονται να εφαρμόσουν 4 ρεύματα ανακύκλωσης».  Έτσι για να μην αφήσει καμιά από τις θέσεις του λόμπι που να μην υπερασπιστεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
Σε προσωπικό επίπεδο ούτε είχα,  ούτε και έχω καμία αμφιβολία και για τον ρόλο του λόμπι και των αυτοδιοικητικών του εκπροσώπων  (και όχι μόνο) σε ότι  αφορά τη υπόθεση των σκουπιδιών .
Θέλω να πιστεύω πως τουλάχιστον αυτοί ,  έχουν αποκαλυφθεί όλα αυτά τα χρόνια.
Έλα όμως που κοντά σε αυτούς υπάρχουν και κάτι άλλες σουπιές που παριστάνουν τους  νεορεαλιστές  και τους συνεργαζόμενους στην αριστερά και λένε τα ίδια πράγματα με τον κ. Πατούλη  χρησιμοποιώντας  μια  τάχα αριστερή  ρητορική;
Άραγε θα καταλάβει η αριστερά πως αυτές οι σουπιές που χύνουν μελάνι διαφορετικού χρώματος από τον κ. Πατούλη είναι το ίδιο ή και  περισσότερο επικίνδυνες;  Θα το καταλάβει ή θα της θολώσουν τα νερά οι αριστερές σουπιές ;
Το κολύμπι σε αυτά τα θολωμένα νερά δεν είναι απλά επικίνδυνο. Είναι θανατηφόρο.

Θωμάς Μπιζάς.
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου