Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ…. Επαναστατικό δίκαιο a la carte



Είναι γνωστό πως οι δυνάμεις του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ  (στην ΠΟΕ-ΟΤΑ )  είχαν φτάσει σε σημείο να αποχωρήσουν από το συνέδριο και την ίδια την ομοσπονδία γιατί η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, επικαλούμενη το καταστατικό της ομοσπονδίας και της ΑΔΕΔΥ είχε αρνηθεί να νομιμοποιήσει τους συνέδρους 18 συλλόγων που είχαν εκλεγεί "παράτυπα". 
Το επιχείρημα του ΚΚΕ ήταν τότε πως υπάρχουν ζητήματα και αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος που δεν πρέπει να κρίνονται στις αίθουσες των δικαστηρίων και στα καταστατικά των συλλόγων και των ομοσπονδιών.
Το σύνθημα που δονούσε τις αίθουσες των συνεδρίων όταν επιχειρηματολογούσαν  οι υποστηριχτές της νομιμότητας των καταστατικών ήταν πως «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».
Αυτοί λοιπόν οι υποστηριχτές του επαναστατικού δικαίου στο Σωματείο εργαζομένων παιδικών σταθμών βρεφοκομείου δήμου Αθηναίων,  έκαναν ένσταση να ακυρωθεί νόμιμο ψηφοδέλτιο  της «Αδέσμευτης Ενωτικής Πρωτοβουλίας  Παιδαγωγών Προσχολικής Ηλικίας και Άλλων Εργαζομένων στους Π.Σ.» γιατί  δεν είχαν κατατεθεί εγκαίρως οι επιμέρους αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων!
Μάλιστα!!! Να ακυρωθεί το ψηφοδέλτιο των συναδέλφων τους για τυπικούς λόγους παρά το ότι ούτε το καταστατικό έχει αυτή την ρητή δέσμευση. Αυτά οι οπαδοί του επαναστατικού δικαίου !
Το ερώτημα τώρα είναι τι θα πουν και τι κάνουν και οι λοιπές παρατάξεις που συμμετέχουν στην ΠΟΕ-ΟΤΑ; Τι θέση  θα πάρουν; 
Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό . Για να το πούμε και πιο λαϊκά. ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως οι παρατάξεις στην ΠΟΕ-ΟΤΑ μέχρι τώρα κάνουν τουμπεκί  ψιλοκομμένο για το θέμα λέγοντας σε  ξένο κώλο εκατό ξυλιές.
Για να δούμε θα φιλοτιμηθεί να μιλήσει κανείς;
 Θ.Μ

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ


Αδέσμευτη Ενωτική Πρωτοβουλία Παιδαγωγών Προσχολικής Ηλικίας και Άλλων Εργαζομένων στους Π.Σ.»

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Προσπαθούν να φιμώσουν τη φωνή των εργαζομένων των Παιδικών Σταθμών

Απέκλεισαν την «Αδέσμευτη Ενωτική Πρωτοβουλία Παιδαγωγών Προσχολικής Ηλικίας και Άλλων Εργαζομένων στους Π.Σ.» από την εκλογική διαδικασία.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
καταγγέλλουμε την αντισυναδελφική, αντιδημοκρατική και απαράδεκτη διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά την διάρκεια της κατάθεσης στην εφορευτική επιτροπή του ψηφοδελτίου μας για την εκλογή νέων μελών στο Δ.Σ του σωματείου μας.
Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι γνωστοί, άγνωστοι κύκλοι έχουν θορυβηθεί από την μεγάλη απήχηση της «Αδέσμευτης Ενωτικής Πρωτοβουλίας Παιδαγωγών Προσχολικής Ηλικίας και Άλλων Εργαζομένων στους Π.Σ.» στη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων των Παιδικών Σταθμών!!
Προκειμένου λοιπόν να φιμώσουν τους συναδέλφους που επιθυμούσαν να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο μας, χρησιμοποίησαν τεχνάσματα και τυπολατρίες για να μας θέσουν εκτός της εκλογικής διαδικασίας.
Κατανοούμε τον πανικό τους καθώς όταν συμμετείχαμε  για πρώτη φορά στις εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ καταφέραμε με την αγάπη και την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μας να εκλέξουμε τρείς συνέδρους.
Με βαθιά συναίσθηση της ευθύνης που μας διακρίνει οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο αποκλείστηκε το ψηφοδέλτιο μας από την εκλογική διαδικασία.
Με μεθοδεύσεις και με αφορμή ένσταση η οποία υποβλήθηκε στην εφορευτική επιτροπή από την Δ.Α.Σ αποκλείστηκε η «Αδέσμευτη Ενωτική Πρωτοβουλία…….Εργαζομένων στους Π.Σ.» από εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέων μελών στο σωματείο μας.
Το απαράδεκτο ιστορικό του αποκλεισμού μας έχει ως εξής:
Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές έληγε την Παρασκευή 27/5/2016 και ώρα 13:00, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας  προσήλθε την Παρασκευή και κατέθεσε το ψηφοδέλτιο με τους υποψηφίους το οποίο έγινε δεκτό από την εφορευτική επιτροπή χωρίς να γίνει καμία απολύτως παρατήρηση ή να ζητηθεί κάποιο συμπληρωματικό έγγραφο.
Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων το απόγευμα, κατά περίεργο και παράτυπο τρόπο δέχτηκε τηλεφώνημα όχι από την εφορευτική επιτροπή που είναι αρμόδια όπως ορίζει το καταστατικό για την εκλογική διαδικασία αλλά από τον κ. Σ. Πολυζώη ο οποίος τον  ενημέρωσε ότι υπεβλήθη ένσταση κατά του ψηφοδελτίου μας, από την Δ.Α.Σ. με την αιτιολογία ότι δεν είχαν κατατεθεί οι επιμέρους αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων μας.

Επειδή συνάδελφοι:
1. Ουδέποτε  η εφορευτική επιτροπή με το έγγραφο που έστειλε στους Παιδικούς Σταθμούς δεν ενημέρωσε πως για το τυπικό της διαδικασίας έπρεπε να προσκομιστούν και να κατατεθούν για κάθε ψηφοδέλτιο και οι ατομικές αιτήσεις των υποψηφίων.
2. Επειδή όταν προσήλθαμε και καταθέσαμε το ψηφοδέλτιο και ενώ συζητήσαμε  με μέλη της εφορευτικής επιτροπής λεπτομέρειες για την εκλογική διαδικασία δεν μας ζητήθηκε να καταθέσουμε και τις ατομικές αιτήσεις των υποψηφίων.
3. Όταν στο τηλεφώνημα του κου Πολυζώη ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας απάντησε ότι είναι στην διάθεση της επιτροπής ότι ώρα επιθυμούν τα συγκεκριμένα στοιχεία απάντησε λες και ήταν η εφορευτική επιτροπή ότι τώρα είμαστε εκπρόθεσμοι!!
4. Την Δευτέρα το πρωί επιχειρήσαμε να καταθέσουμε την ένσταση μας  η οποία παρανόμως και παρατύπως δεν παραλάμβανε την ένσταση.
Σήμερα το πρωί ημέρα εκλογών και παρά τις παραινέσεις  της δικαστικής αντιπροσώπου να επιλυθεί το θέμα συναδελφικά και να μην αποκλειστεί η συμμετοχή μας και να αποσυρθεί η ένσταση της ΔΑΣ αυτό δεν έγινε αποδεκτό….. και οπότε αποφάσισαν να μας αποκλείσουν από την εκλογική διαδικασία.
Συνάδελφοι οι μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν είναι αντισυναδελφικές, αντιδημοκρατικές και καταδικαστέες από συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων. Είναι πλέον εμφανές από τα γεγονότα κάποιοι μεν υπέβαλλαν ένσταση αλλά ταυτόχρονα για κάποιους άλλους η ένσταση αυτή ήταν δώρο εξ ουρανού.
Όλοι όμως όσοι προσπάθησαν να φιμώσουν και να αποκλείσουν το ψηφοδέλτιο μας και επομένως να φιμώσουν τους εργαζόμενους των Π.Σ λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι θα ασκήσουμε κάθε έννομο  μέσο όπως ασφαλιστικά μέτρα κατά της εκλογικής διαδικασίας προκειμένου οι εργαζόμενοι να έχουν δικαίωμα φωνής, επιλογής και έκφρασης.

Αποστέλλουμε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες:
οι μεθοδεύσεις δεν πτοούν και δεν αποθαρρύνουν τους εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών αλλά τους οργίζουν και τους πεισμώνουν και τους συσπειρώνουν ακόμη περισσότερο στην «Αδέσμευτη Ενωτική Πρωτοβουλία Παιδαγωγών Προσχολικής Ηλικίας και Άλλων Εργαζομένων στους Π.Σ.»

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου