Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Έγινε με μεγάλη επιτυχία η σύσκεψη για τον ΧΥΤΑ Φυλής.


Έγινε με μεγάλη επιτυχία η σύσκεψη για τον ΧΥΤΑ της Φυλής  που συγκάλεσε η επιτροπή των συλλογικοτήτων από την Φυλή και η ΠΡΩΣΥΝΑΤ.
Στην σύσκεψη  που πήραν μέρος πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων της περιοχής καθώς και  οι δημοτικοί σύμβουλοι Φυλής Κ. Λουμιώτης Γ . Αβράμης και ο Κ. Κάβουρας από τον δήμο Ιλίου , συζητήθηκαν το πρόβλημα με την έντονη δυσοσμία των τελευταίων μηνών, οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της WATT και βέβαια το μεγάλο ζήτημα με τον νέο ΠΕΣΔΑ .
Το σύνολο των πολιτών που πήραν τον λόγο στην σύσκεψη έκαναν λόγο για την απαράδεκτη κατάσταση με την δυσοσμία ,  δήλωσαν την κατηγορηματική τους αντίθεσή  στην αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ και στηλίτευσαν το γεγονός πως δεν υπάρχει καμιά δέσμευση στο νέο ΠΕΣΔΑ για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής μετά την Β Φάση.
Ιδιαίτερα για την αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ και το ενδεχόμενο επέκτασης του ΧΥΤΑ,  οι ομιλητές έλεγαν χαρακτηριστικά ότι αυτά θα είναι Casus belli .
Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να ζητηθεί η έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου Φυλής, να οργανωθεί μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Φυλής , να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στα υπουργεία περιβάλλοντος και εσωτερικών και να γίνουν συναντήσεις με την ηγεσία της περιφέρειας Αττικής και με τις περιφερειακές παρατάξεις για να μην ψηφισθεί «ως έχει» ο ΠΕΣΔΑ.
Για τα αιτήματα και τους στόχους της επιτροπής  καθώς και για τις δράσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα , η επιτροπή των φορέων ανέλαβε να εκδώσει άμεσα δελτίο τύπου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου