Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Σήμερα το βραδυ στις 8μμ η νέα σύσκεψη των φορέων για τον ΧΥΤΑ Φυλής στο 1ο Λύκειο Άνω Λιοσίων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 


ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΕΣΔΑ
ΧΩΡΙΣ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΕΔΑ ΣΤΗ ΦΥΛΗ

Εκτός από τους ήδη συμμετέχοντες φορείς και πολίτες, είναι καλοδεχούμενος και κάθε άλλος, που συμφωνεί και εκφράζεται από τα αιτήματα και τις δράσεις, που διατυπώνονται πιο κάτω.

Οι συμμετέχοντες κατέληξαν σε μια σειρά αιτημάτων, που έγιναν δεκτά από τη μεγάλη πλειοψηφία τους. Να υπάρξει ρητή δέσμευση στο νέο ΠΕΣΔΑ για οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ με την ολοκλήρωση της Β΄ Φάσης, να μην γίνει καμιά επέκταση του ΕΜΑΚ από τους 250.000 στους 350.00 τόνους και να σταματήσει το ΕΜΑΚ να δέχεται σύμμεικτα απορρίμματα για επεξεργασία. Να γίνει μεταφορά του αποτεφρωτήρα νοσοκομειακών αποβλήτων. Να δοθούν άμεσα εξηγήσεις για το πρόβλημα της δυσοσμίας.  Να μην δοθεί άδεια λειτουργίας για Μονάδα Επεξεργασίας Σύμμεικτων στην WATT ΑΕ.

Για να προωθηθούν  τα αιτήματά μας αποφασίστηκαν οι ακόλουθες δράσεις: 1) να γίνει αίτηση για έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβούλιου με θέμα τον  ΧΥΤΑ, η οποία κατατέθηκε την Τετάρτη, 8/6. 2) να οργανωθεί μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση για το ίδιο θέμα. 3) να γίνει παρέμβαση στον χώρο του ΧΥΤΑ. 4) να σταλούν επιστολές και να γίνουν επισκέψεις στα περιφερειακά σχήματα ενόψει της ψήφισης του νέου ΠΕΣΔΑ. 5) να γίνει μαχητική  παρέμβαση στο περιφερειακό συμβούλιο τη μέρα της ψήφισης του νέου ΠΕΣΔΑ. 6) να γίνει παρέμβαση στα δυο συναρμόδια υπουργεία, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος. 7) να γίνει  νέα σύσκεψη των συλλογικοτήτων την Τρίτη, 14/6. 8) να δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα  στα ηλεκτρονικά και τα έντυπα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου