Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Γ. Κατρούγκαλος: Ισοδύναμο για να μην επιστραφούν τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ επίδομα που θα δοθεί λογιστικά από το πρωτογενές πλεόνασμα





Επίδομα που θα χορηγηθεί στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ λογιστικά από το πρωτογενές πλεόνασμα είναι το ισοδύναμο μέτρο της κυβέρνησης για να μην επιστρέψουν οι συνταξιούχοι τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Για να μην υπάρξει «τρύπα» στην πρόβλεψη για δημοσιονομική προσαρμογή, το επίδομα θα δοθεί λογιστικά, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε: «Τηρούμε τη συμφωνία κατά γράμμα, αλλά σε αυτό το θέμα μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, γιατί το μέτρο είναι εκτός μνημονίου ...
Η κατάργηση του ΕΚΑΣ είχε συμφωνηθεί πέρυσι τον Ιούλιο με τους ψήφους της αντιπολίτευσης. Δεν είναι αριστερό μνημόνιο αυτό, είναι νεοφιλελεύθερο μνημόνιο, που προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε με αντίθετα μέτρα- και αυτό κάναμε».

Για τη διάταξη του νομοσχεδίου αναφορικά με τις offshore εταιρείες, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι είναι θέμα που πρέπει να ρυθμιστεί γιατί οδηγεί σε ανεπιτυχή αποτελέσματα, φέρνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη. «Του στοίχισε τη θέση του στη Βουλή, δεν είχε εξωχώριο εταιρεία, είχε εταιρεία στην Κύπρο για να διαχειρίζεται τα κέρδη από τη δραστηριότητά του εκεί», εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος.

Αναφερθείς στην οικονομική και φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, είπε πως «προσπαθούμε να πάρουμε πολλά από τους λίγους και λίγα από τους πολλούς... Είναι σαφέστατη επιλογή ποιους θέλουμε να επιβαρύνουμε», και προσέθεσε για τους έμμεσους φόρους: «μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό ή ρεύμα».

Για το ζήτημα των εργασιακακών είπε πως «οι εργοδοτικές οργανώσεις μου είπαν δεν υπάρχει ζήτημα ομαδικών απολύσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου