Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Εκδήλωση ανάδειξης του όρους Αιγάλεω


Ο ΠΕΣΥΔΑΠ και οι Δήμοι Πειραιά, Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Αιγάλεω, Κορυδαλλού, Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας και Περάματος διοργανώνουν εκδήλωση γνωριμίας και ανάδειξης του Όρους Αιγάλεω, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (Κυριακή 05.06.2016 στις 9.30 το πρωί), ενθαρρύνοντας την πεζοπορία μέσα σε ειδικά σχεδιασμένη για την περίσταση διαδρομή στο δασικό οικοσύστημα του βουνού.

Η από κοινού ανάδειξη των προβλημάτων του Όρους Αιγάλεω χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται και που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να τονισθεί η αισθητική απόλαυση που προσφέρει το δάσος, η θετική παρέμβαση του στο μικροκλίμα της περιοχής και η αναγκαιότητα του για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης δυτικής περιοχής. Παράλληλα, με την πρωτοβουλία διαδηλώνεται η πάγια θέση της Αυτοδιοίκησης για υπεράσπιση των δημοσίων εκτάσεων και ελεύθερων χώρων ως απάντηση στις απαράδεκτες διεκδικήσεις και καταπατήσεις τους από τρίτους.
ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ
Τίτλος Εκδήλωσης: «Γνωρίζουμε το Όρος Αιγάλεω – Υπερασπιζόμαστε τους ελευθέρους χώρους»
Σκοπός: Εκδρομή, πεζοπορία, αισθητική απόλαυση του βουνού και γνωριμία με τα προβλήματά του. Παράλληλα, με την πρωτοβουλία διαδηλώνεται η πάγια θέση της διοίκησης της Αυτοδιοίκησης για υπεράσπιση των δημοσίων εκτάσεων και ελεύθερων χώρων ως απάντηση στις απαράδεκτες διεκδικήσεις και καταπατήσεις τους από τρίτους.
Ημερομηνία και ώρα: Κυριακή 05.06.2016 στις 9.30 το πρωί
Τοποθεσία : Όρος Αιγάλεω
Σημείο συγκέντρωσης, εκκίνησης και επιστροφής: Είσοδος των εγκαταστάσεων του ΠΕΣΥΔΑΠ (Λεωφόρος Σχιστού πίσω από το ΒΙΠΑ)
Μετακίνηση: α) με ΙΧ οχήματα (υπάρχει χώρος στάθμευσης) β) Από τις 8.30 ως τις 9.20 το πρωί λεωφορεία θα μεταφέρουν ενδιαφερόμενους από την στάση «1η ΣΧΙΣΤΟΥ» (διασταύρωση λεωφ. Σχιστού με λεωφ. Γρ. Λαμπράκη) στην αφετηρία της πεζοπορίας
Μήκος διαδρομής: 6,84 km σύνολο
Χρόνος κίνησης: περίπου 3 ώρες
Σταθμοί ξεκούρασης – υποστήριξης : 3 ενδιάμεσοι σταθμοί και η αφετηρία, παρουσία εθελοντών, της Δημοτικής Αστυνομίας Κορυδαλλού και της ομάδας πολιτικής προστασίας του ΠΕΣΥΔΑΠ με οχήματα 4Χ4.
Συντονισμός: ΠΕΣΥΔΑΠ
Χορηγός επικοινωνίας: ΣΚΑΪ
Συμμετοχή φορέων: Δήμοι Πειραιά, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Αιγάλεω, Κορυδαλλού, Χαϊδαρίου, Αγ. Βαρβάρας, Περάματος και περιβαλλοντικές οργανώσεις
Προσδοκώμενα αποτελέσματα:
Διαδήλωση του ενδιαφέροντος των συμμετεχόντων για το φυσικό περιβάλλον και ιδιαίτερα για το Όρος Αιγάλεω, που είναι το τελευταίο φυσικό απόθεμα της υποβαθμισμένης Δυτικής Αθήνας.
Υπεράσπιση των δημόσιων χώρων
Δημιουργία αίσθησης συλλογικής ιδιοκτησίας για τους πολίτες
Συμπαράσταση των Δήμων που βρίσκονται αντιμέτωποι με διεκδικήσεις και καταπατήσεις μεγάλων περιοχών του Όρους Αιγάλεω από τρίτους.

 http://myota.gr/index.php/dimotikes-draseis/8660-2016-05-25-07-37-47

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου