Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

χρειάζεται άμεσα επίσημη απάντηση για την δυσοσμία στην Φυλή.

οι θέσεις του ΕΜΑΚ και της WATT εντός της ΟΕΔΑ Φυλής



Αν η έντονη δυσοσμία προέρχεται από το παραγόμενο κόμποστ του ΕΜΑΚ,  (η προσωπική μου άποψη είναι πως από εκεί προέρχεται),  τότε θα πρέπει άμεσα  να επανεξεταστεί η απόφαση για την αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ σε 350.000 tn και να ξαναμπεί στο τραπέζι της συζήτησης το ζήτημα της επεξεργασίας των ΒΑΑ για όλη την Αττική.
Το δίκτυο των μονάδων επεξεργασίας  μικρής κλίμακας για την αποκεντρωμένη διαχείριση των προδιαλεγμένων ΒΑΑ  που δυστυχώς δεν υπάρχει στην πρόταση για την 2η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ , πρέπει να σχεδιαστεί άμεσα και πριν από την τελική έγκριση του ΠΕΣΔΑ.
Σε ότι αφορά την περιβαλλοντολογική αδειοδότηση της WATT A.E για την κατασκευή και λειτουργία μονάδας επεξεργασίας εντός της ΟΕΔΑ Φυλής, πρέπει να ξεκαθαριστεί πως η περιοχή της Φυλής ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ την λειτουργία και νέας μονάδας επεξεργασίας στην ΟΕΔΑ.
Το φαινόμενο της έντονης δυσοσμίας ακόμα και τώρα που το ΕΜΑΚ παράγει σχετικά πολύ μικρές ποσότητες κόμποστ , πρέπει να ανησυχήσει τους πάντες.
Θα πρέπει κανείς να φανταστεί τι έχει να γίνει αν η επεξεργασία των ΒΑΑ στο ΕΜΑΚ φτάσει τα επίπεδα που έχουν προβλεφθεί . Αν με τις σημερινές ποσότητες έχουμε τόσο έντονο πρόβλημα τι θα γίνει αργότερα;
Τα φαινόμενα μας προειδοποιούν. Εμείς τι κάνουμε; 
Ποσότητες κόμποστ στο ταμπάνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου