Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

«Ξεπαγώνουν» οι προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων

«Ξεπάγωμα » των προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων προβλέπεται με το άρθρο 13 του νομοσχεδίου που συζητείται στη βουλή για το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα της Κυβέρνησης . Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι αίρεται η αναστολή των προσλήψεων για ορισμένες κατηγορίες προσωπικού στους δήμους, αν και οι προσλήψεις και οι διορισμοί τακτικού προσωπικού των κατηγοριών Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού και των ΝΠΙΔ αυτών αναστέλλονται έως 31/12/2016.

Ειδικότερα εξαιρούνται της αναστολής προσλήψεων και διορισμών και επιτρέπονται οι διορισμοί τακτικού προσωπικού των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα καθώς και οι διορισμοί σε θέσεις κλάδου ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου.
Επίσης εξαιρούνται της απαγόρευσης και επιτρέπονται οι διορισμοί και οι προσλήψεις σε νησιωτικούς δήμους.
Ακόμη στο εν λόγω νομοσχέδιο , στο άρθρο 19 προβλέπεται ότι εφεξής με απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων είναι δυνατή η μείωση δημοτικών φόρων ή τελών ή η απαλλαγή από αυτούς για απόρους, τα άτομα με αναπηρίες, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους μακροχρόνια αέργους.
Επίσης το ΔΣ των ΔΕΥΑ μπορεί να θεσπίσει ειδικό τιμολόγιο, μειωμένα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης ή πλήρη απαλλαγή από αυτά για τις ευπαθείς ομάδες των καταναλωτών με βάση ενιαία αντικειμενικά κριτήρια.
Ακόμη ρυθμίζονται θέματα εργαζομένων στους ΟΤΑ , αφού στο με το άρθρο 14 επιτρέπεται η αύξηση του ωραρίου σε συμβασιούχους δήμων και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου αυτών, με ανάλογη αύξηση των αποδοχών τους. Η τροποποίηση γίνεται με απόφαση των Δημοτικών ή Διοικητικών Συμβουλίων.Ενώ μειώνεται το ωράριο εργασίας για τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς
Με το άρθρο 15 ρυθμίζονται θέματα μετάταξης υπαλλήλων ΟΤΑ σε παραμεθόριες περιοχές αλλά και του προσωπικού ΙΔΟΧ και ΙΔΑΧ Ανωνύμων Εταιρειών των ΟΤΑ στον οικείο ΟΤΑ ή σε ΝΠΔΔ σε περίπτωση λύσης τους
Με το άρθρο 17, επανενεργοποιούνται αποφάσεις στο πλαίσιο της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας που είχαν συνταχθεί έως 31.12.14. , ενώ με με το άρθρο 36 χορηγείται επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που ορίζεται σε 150 ευρώ μηνιαίως σε όλους τους εργαζόμενους στη διαχείριση απορριμμάτων.
 http://www.aftodioikisinews.gr/pressroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου