Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Προκηρύχτηκε η μελέτη για νέο ΠΕΣΔΑ στην Πελοπόννησο


Προκηρύχτηκε η μελέτη για νέο ΠΕΣΔΑ στην Πελοπόννησο Το διοικητικό συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Πελοποννήσου επαναβεβαίωσε με απόφασή του, σε συνεδρίαση στην Τρίπολη, την πρόθεσή του να μεταβιβαστεί η αρμοδιότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, από την Περιφέρεια όπου είναι σήμερα, στον ίδιο το φορέα και τους Δήμους, με ταυτόχρονη μεταβίβαση των αναγκαίων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ηλίας Ανδρικόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του Φορέα έχει προχωρήσει στην προκήρυξη μελέτης, για νέο περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ).
 «Θεωρούμε ότι είναι δική μας δικαιοδοσία η διαχείριση των στερεών αποβλήτων και απαιτούμε να έχουμε εμείς την ευθύνη της διαχείρισης», τόνισε ο κ. Ανδρικόπουλος και πρόσθεσε ότι, οι Δήμοι της Πελοποννήσου προχωρούν τα τοπικά σχέδια διαχείρισης των απορριμμάτων. Υπογράμμισε ότι ο ΦΟΔΣΑ συγκρότησε επιτροπή αποτελούμενη από τον ίδιο τον πρόεδρό του, τον δήμαρχο Ευρώτα Γιάννη Γρυπιώτη, τον δήμαρχο Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρο και από την ΠΕΔ Πελοποννήσου τον πρόεδρό της, δήμαρχο ‘Αργους Δημήτρη Καμπόσο με αναπληρωτή τον δήμαρχο Κορίνθου Αλέξανδρο Πνευματικό. Ευθύνη της επιτροπής ανέφερε ο κ. Ανδρικόπουλος, είναι να συνομιλεί με τους αρμοδίους υπουργούς, την Περιφέρεια κι οποιοδήποτε άλλο φορέα εμπλέκεται στην διαχείριση των απορριμμάτων εκπροσωπώντας το ΦΟΔΣΑ κι εκφράζοντας τις απόψεις του για τη διαχείριση των αποβλήτων στην Πελοπόννησο.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου ανέφερε ότι αύριο Τετάρτη, έχει προσδιοριστεί συνάντηση της επιτροπής με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

 http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου