Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Η ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΗΣ Ν.Ε ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (απόσπασμα από το πρόγραμμα)




ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ
Βασικό στοιχείο για την υλοποίηση της πρότασης αποκεντρωμένης διαχείρισης αποβλήτων είναι η συγκρότηση διαχειριστικών ενοτήτων ανα τμήματα της Αττικής. Στόχος είναι να διατηρούν επάρκεια διαχείρισης των απορριμάτων τους και να μην εξάγουν το πρόβλημα στην “δίπλα γειτονιά”. Σε αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε η Δυτική Αθήνα να αποτελέσει διαχειριστική ενότητα μαζί με τη Δυτική Αττική.

Εντός της διαχειριστικής ενότητας, θα γίνεται αποτελεσματικότερη διαχείριση, συγκροτώντας ομάδες Δήμων. Προτείνονται οι εξής ομάδες στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας:
Δήμοι Αθηναίων και Αιγάλεω
Δήμοι Περιστερίου, Πετρούπολης, Ιλίου και Αγίων Αναργύρων – Καματερού
Δήμοι Αγίας Βαρβάρας και Χαϊδαρίου, μαζί με Δήμους της ΠΕ Πειραιά
Ως προς τις εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων που πρέπει να αναπτυχθούν στη Δυτική Αθήνα, προτείνονται τα εξής:
Λειτουργία 2 μεγάλων μονάδων διαχείρισης αποβλήτων στο Σχιστό και στον Ελαιώνα. Οι χώροι υπάρχουν και έχουν ήδη χωροθετηθεί ως ΣΜΑ (Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων), ωστόσο προτείνεται η αλλαγή της χρήσης τους, ώστε να στεγάζουν Μονάδα Μηχανικής   Διαλογής σύμμεικτων  απορριμμάτων και ΚΔΑΥ.
Η δημιουργία κεντρικών και   περιφερειακών  πράσινων σημείων μέσα στον οικιστικό ιστό της Δυτικής Αθήνας, σύμφωνα με τα νέα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης τρων Δήμων.
Η υγειονομική ταφή των υπολειμμάτων της Δυτικής Αθήνας,  προτείνεται να γίνεται συνεργατικά με την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, σε χώρο που θα υποδειχτεί από την τελευταία, καθώς διαθέτει μεγαλύτερο απόθεμα ελεύθερου χώρου και σημαντικά   μικρότερη   πληθυσμιακή   πυκνότητα.
Τα αιτήματα για την χωροθέτηση αυτών των δράσεων, θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη νομική διευθέτηση.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ
Η πρόταση μας είναι ο ΧΥΤΑ Φυλής να κλείσει οριστικά με την πλήρωση των κυττάρων της Β΄ Φάσης που προσδιορίζεται στις αρχές του 2019.
Ταυτόχρονα, θα πρέπει να γίνει επανεξέταση και επανασχεδιασμός της λειτουργίας του υφιστάμενου ΕΜΑΚ για την επεξεργασία προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων της διαχειριστικής ενότητας, ενώ είμαστε αντίθετοι με το σενάριο επέκτασης της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ.
Μεταφορά της Μονάδας καύσης των επικίνδυνων νοσοκομειακών εκτός αστικού ιστού.
Τέλος, προτείνουμε την ένταξη της ΟΕΔΑ Φυλής, καθώς και της ευρύτερης περιοχής σε άμεσο  πρόγραμμα περιβαλλοντικής αξιολόγησης – αποκατάστασης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου