Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: «STOP στη Βία Κατά των Γυναικών»

«STOP στη Βία Κατά των Γυναικών», ήταν το μήνυμα που έστειλαν το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/ Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτίνες του κόμματος, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν στο Σύνταγμα μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων ήταν και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, ανήρτησαν πανό με το προαναφερθέν σύνθημα.

«Οι γυναίκες δεν πρέπει να φοβούνται, ο φόβος είναι αυτός που διαιωνίζει το πρόβλημα και μόνο αν αντισταθούμε σε αυτόν, θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να το επιλύσουμε», ήταν το μήνυμα που έστειλε από την εκδήλωση η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, επισημαίνοντας ότι σε συνθήκες οικονομικής κρίσης το πρόβλημα επιτείνεται.

«Είμαι εδώ σήμερα γιατί ξέρω πόσο σημαντικό είναι να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία», είπε η Μαρία Γκασούκα, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου και αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Σημείωσε ότι «η σιωπή είναι συνενοχή», ότι η βία σε όλες τις μορφές «έχει πάρει τραγικές διαστάσεις» και πως «όσο δεν αντιδρούμε, είμαστε συνυπεύθυνοι και συνυπεύθυνες».

Εν συνεχεία, αντιπροσωπεία του Τμήματος μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου θα είχε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, προωθώντας το αίτημα για επίσπευση της κύρωσης από τη Βουλή της "Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας" (Council of Europe Convention on preventing and combating violence against women and domestic violence, Μάιος 2011), γνωστής και ως "σύμβαση της Κωνσταντινούπολης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου