Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Δημοσιεύτηκε η Υ.Α. για τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων : Μια δέσμευση που γίνεται πράξη

 
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 2364/4.11.2015, η Υπουργική Απόφαση για την επιλογή των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, προχωρώντας το Υπουργείο Εσωτερικών και με τυπικό πλέον τρόπο, προς την υλοποίηση της προγραμματικής δέσμευσης του, που ξεκίνησε στην προηγούμενη κυβερνητική περίοδο, από τον πρώην Υπουργό ΕΣ.Δ.Α., Νίκο Βούτση και συνεχίζεται σήμερα, από τον νυν κ. Π. Κουρουμπλή.«Επιμένοντας στην απόφασή της να απαλλάξει την Αποκεντρωμένη Διοίκηση του Κράτους από τον ασφυκτικό κομματικό εναγκαλισμό, η Κυβέρνηση όταν πρωτοανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Φλεβάρη δεν διόρισε, ως συνήθως, κομματικά στελέχη ως Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
 Αντίθετα, ανέθεσε μεταβατικά τα αντίστοιχα καθήκοντα στους (υπηρεσιακούς) νόμιμους αναπληρωτές τους, μέχρι την ολοκλήρωση του νέου θεσμικού πλαισίου για τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη της στη Δημόσια Διοίκηση και στα στελέχη της», σχολιάζει για την πρώτη μεγάλη αλλαγή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημόσια Διοίκηση εν γένει, ο γ.γ. του ΥΠ.ΕΣ., Κώστας Πουλάκης και προσθέτει:
«Τώρα πια, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που θεσπίστηκε με το άρθρο 28 του ν. 4325/2015, παίρνει σιγά-σιγά σάρκα και οστά. Και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα από μία αντικειμενική και αμερόληπτη διαδικασία επιλογής, βάσει προσόντων μεταξύ των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, θα έχουμε τη χαρά να κάνουμε ένα πρώτο, αλλά αποφασιστικό βήμα προς μια νέα εποχή στην αποκέντρωση του Κράτους».
Ακολουθεί σε επισυναπτόμενο αρχείο το ΦΕΚ

ΤΟ ΦΕΚ | Προβολή/κατέβασμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου