Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Η ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ 3 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ! (τα συμπεράσματα δικά σας).



 ΣΧΟΛΙΟ dialogos.15 :

παραθέτουμε τις 3 προτάσεις στις οποίες συμπυκνώνονται κατά την γνώμη μας  οι θέσεις του ΚΚΕ και δημοσιεύουμε ολόκληρο το κείμενο της εισήγησης για ολοκληρωμένα συμπεράσματα. 



Η ΒΑΣΙΚΗ ΘΕΣΗ:
Βασική μας θέση είναι ότι η διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες,  με σεβασμό στο περιβάλλον, στην υγεία, στους φυσικούς πόρους, στο λαϊκό εισόδημα, μόνο στο πλαίσιο ενός άλλου, ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης, με λαϊκή εξουσία και οικονομία, μπορεί να εξασφαλιστεί. Η φιλολαϊκή λύση, προϋποθέτει εξουσία και οικονομία, που καταργεί τις αιτίες που δημιουργούν και οξύνουν τα σημερινά προβλήματα, που δημιουργεί τις στέρεες  προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της χώρας προς το συμφέρον της εργατικής τάξης, όλων των λαϊκών στρωμάτων, δημιουργών του κοινωνικού πλούτου. Τέτοιες προϋποθέσεις είναι: Ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός, ο ενιαίος κρατικός φορέας κατασκευών που θα υλοποιεί φιλολαϊκά έργα,  η κοινωνική κρατική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, η κρατική ιδιοκτησία στη γη και στις τεχνικές υποδομές, ο εργατικός-λαϊκός έλεγχος, η εργατική λαϊκή εξουσία.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ
Η υγειονομικής ταφή των πρωτογενώς παραγομένων αποβλήτων, είναι η πιο προσιτή στους δήμους και μακράν οικονομικότερη..

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΣΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να επιλεγούν με κυβερνητική ευθύνη, χωρίς άλλη καθυστέρηση, οι νέοι χώροι τελικής διάθεσης σύμμεικτων  απορριμμάτων και των υπολειμμάτων επεξεργασίας (ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ), με αναζήτηση υποψήφιων χώρων και σε εκτός Αττικής περιοχές στο πλαίσιο μιας διαπεριφερειακής συνεργασίας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο στον σοσιαλισμό. Μέχρι τον σοσιαλισμό την "ευθύνη" για την διαχείριση των απορριμμάτων θα πρέπει να την έχουν οι κυβερνήσεις και όχι οι ΟΤΑ.  Οι κυβερνήσεις θα πρέπει επιλέξουν να κάνουν ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ που είναι προσιτοί στους δήμους και οικονομικοί.    Οι χωροθετήσεις των αυτών των εγκαταστάσεων θα πρέπει να γίνονται σε "διπλανές" περιφέρειες στα πλαίσια της διαπεριφερειακής συνεργασίας !

 Υ.Γ . για να μην κατηγορηθούμε για φτηνή προπαγάνδα δημοσιεύουμε ολόκληρο το κείμενο με τις θέσεις του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης .

 Η εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το ΠΕΣΔΑ Αττικής -  8.10.2015



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου