Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές στην Αττική



Στην κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των δήμων Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων - Καματερού και Χαϊδαρίου, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής, έπειτα από σχετική εξουσιοδότηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ενέργειες της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου και της εντεταλμένης περιφερειακής Συμβούλου για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννας Τσούπρα.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, η απόφαση κρίθηκε ως αναγκαία, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η δυσμενής κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τους συγκεκριμένους δήμους, την περασμένη Πέμπτη. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για τρεις μήνες και ο συντονισμός ανατίθεται στους δήμους Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων - Καματερού και Χαϊδαρίου.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, η Περιφέρεια Αττικής εισηγήθηκε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, να κηρύξει τους τρεις δήμους σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, βάσει του ν. 3013/20012, του ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) και του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας «Ξενοκράτης». Τελικά, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξουσιοδότησε, σήμερα (Σάββατο), την Περιφερειακή Αρχή, για την εφαρμογή της προβλεπόμενης νομοθεσίας.
Υπενθυμίζεται ότι στη Φρεαττύδα εντοπίστηκε η σορός της άτυχης γυναίκας που αγνοούνταν από το μεσημέρι της Πέμπτης στο Καματερό εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας.
Νωρίτερα, σήμερα, η Περιφέρεια Αττικής είχε προβεί στην κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τού νησιού της Ύδρας, έπειτα από τις σοβαρές ζημιές που υπέστη εξαιτίας της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών.
 https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=2299485209018165639#editor/target=post;postID=4059310982192436879

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου